Ponad 2 tysiące gości w Etno Cafe Młociny

Udostępnij artykuł
Oficjalne otwarcie nowej kawiarni odbyło się 23 maja. To już szósty lokal polskiej firmy kawowej w Warszawie. W ciągu pierwszych czterech dni nową 21. kawiarnię Etno Cafe odwiedziło ponad 2 tysiące gości, którzy wypili łącznie ponad 1,5 tys. kaw. To jeden z najlepszych wyników w historii firmy.

Poza kawowym menu punkt wyróżnia się niepowtarzalnym wnętrzem ze stylizowanym na lata 80 charakterystycznym barem. Całą aranżację zaprojektowała wrocławska grupa CUDO. Proste formy wpisują się w surowy charakter całej galerii. Etno Cafe było oficjalną kawą czwartkowego otwarcia długo wyczekiwanego centrum, na którym pojawiło się wiele osób ze świata mody, kultury, mediów i blogosfery. Unikatowa strefa gastronomiczna, w której mieści się lokal, już teraz stała się największą atrakcją galerii.

Poza klasycznymi pozycjami, znanymi z pozostałych lokali Etno Cafe, takimi jak świeże bajgle, wyciskane soki czy autorskie  desery, na miłośników kawy czeka kilka niespodzianek. Jedną z nich jest Cold Brew Coffee Nitro, czyli macerowana, czarna kawa nasycona azotem, z gęstą kremową pianą charakterystyczną dla irlandzkich piw.

Etno Cafe Młociny dołącza do piątki innych warszawskich kawiarni sieci: Etno Cafe Nimbus, Etno Cafe Marszałkowska, Etno Cafe Galeria Mokotów, Etno Cafe Metro Politechnika i Etno Cafe CH Janki.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 30.05.2019
Aktualizacja: 30.05.2019