Poznaj tajniki gastronomii z Hendi podczas EuroGastro

Udostępnij nas na:
Targi to najlepsza okazja na spotkania biznesowe z klientami i producentami. W jednym miejscu spotykają się specjaliści, którzy wymieniają się dobrymi praktykami i odkrywają nowe horyzonty. HENDI, który jest  doświadczonym partnerem w branży gastronomicznej również idzie w tym kierunku. Oferuje specjalistyczny sprzęt, który jest innowacyjny, funkcjonalny i niezawodny.

Hendi wie, że teoria to nie wszystko. Liczy się praktyka i efekt końcowy – efektu wow. Dlatego podczas Międzynarodowych Targów EuroGastro na terenie Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie na stoisku HENDI, Grafen i Fine Dine odbędzie się wiele ciekawych pokazów. Będzie okazja, aby zobaczyć w akcji asortyment HENDI, Grafen, Fine Dine Lainox, Wega, Melitta, Arctic, DIHR, Moretti Forni, Sammic, Bonnet, Precipan, MBM.

Moc pieców

Podczas pokazów Pizzamaster pokażemy, jak przy użyciu pieców Moretti Forni wyczarować idealnie chrupiącą pizzę, aromatyczne włoskie chleby, focaccie Genovese czy rogaliki. Poprowadzą je Alessandro Lo Stocco – trener MorettiLAB i Moretti Forni Corporate Chef, Gabriele Baldini – mistrz piekarnictwa Moretti Forni oraz Andrzej Pietrzyk, trener MorettiLAB i Grafen w Polsce oraz Product Manager marki Moretti Forni.

Zademonstrujemy też piece HENDI Nano, Lainox Naboo oraz Lainox Oracle. Przygotujemy w nich dla Państwa trzy różne menu: menu a’la carte, menu bufetowe i bistro menu. Prezentację poprowadzą Doradcy Kulinarni HENDI.

Zaczaruj potrawy

To nie koniec atrakcji. 28.03 o godz. 12:00 zapraszamy na Robert Skubisz Show. Ambasador marki Fine Dine zaprezentuje, w jaki sposób przygotować potrawy, aby podbiły serca i podniebienia gości. Zdradzi także klucz do prowadzenia gastronomii i w jaki sposób wynieść na kulinarne wyżyny najprostsze dania.

Drink time

Chcesz zobaczyć wirujące w powietrzu butelki i powstające przy tym drinki? Pokaz barmański w stylu flair polega na niekonwencjonalnym i efektownym przygotowywaniu drinków, w czasie którego wykonuje się skomplikowane ewolucje sprzętem barmańskim, szkłem i butelkami. Wykonają go Tomek Małek i Marek Posłuszny, wielokrotni Mistrzowie Świata w stylu flair. Zobacz całe spektrum ewolucji opierających się na różnych stylach flairowego barmaństwa – working flair, exhibition flair i craft flair. Zwieńczeniem pokazu będzie specjalny trick na 30 szklanek Arcoroc! Zapraszamy na pokaz 28.03. o godz. 14:00.

Grunt to kawa

HENDI to również aromat nietuzinkowej kawy. Jesteśmy Generalnym Sponsorem 11. Olimpiady Kawy, która odbędzie się na scenie w hali F w dniach 28-29.03. Po raz jedenasty młodzi bariści, reprezentujący kawiarnie z całej Polski, rywalizują w ciekawych i widowiskowych konkurencjach. Profesjonalnemu jury przewodniczy Agnieszka Rojewska – obecna Mistrzyni Świata Baristów. Zawodnicy rywalizują na profesjonalnych ekspresach do kawy włoskiego producenta – firmy Wega dostarczonych przez HENDI.

Poczuj gastronomię na stoisku HENDI – hala F, stoisko A-23.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LUTY – MARZEC 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.