Principe w Rzeszowie dołączy do znanej sieci

Udostępnij artykuł

Principe powstał z myślą o zróżnicowanych potrzebach gości i jest dostosowany do wymogów zarówno osób podróżujących w celach turystycznych, jak i służbowych. Jego wnętrza charakteryzują wyjątkowy styl, lekkość architektury i bezkompromisowy design.

ŚWIAT HOTELI
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE
I NIEZALEŻNE CZASOPISMO HOTELARZY
link do aktualnego numeru
MAJ 2018

W ofercie znajduje się 27 pokoi o standardzie DeLux. Wszystkie zostały wyposażone w telewizor LED, telefon, sejf, bezpłatne łącze internetowe, indywidualnie sterowaną klimatyzację, express do kawy oraz zestaw do parzenia herbaty, a także komfortowe łóżka typu queen size. Obiekt umożliwia również swoim gościom skorzystanie z monitorowanego parkingu, który zlokalizowany jest zarówno na zewnątrz obiektu oraz w części garażowej. Dogodna lokalizacja sprawia, że goście mają wiele możliwości i udogodnień komunikacyjnych. Jest to możliwe dzięki bezpośredniemu sąsiedztwu dworca kolejowego PKP i dworca autobusowego PKS, postoju TAXI oraz przystanku komunikacji miejskiej. 

– Principe będzie pierwszym obiektem pod szyldem Best Western Premier na Podkarpaciu. Tym samym na mapie Rzeszowa, pięknego i historycznego miasta, pojawi się obiekt na najwyższym, światowym poziomie. Dołączenie do naszej sieci niewątpliwie daje ogromną szansę na pozyskanie nowych gości, a także zbudowanie silnego wizerunku w oparciu o międzynarodową markę na konkurencyjnym rynku hotelowym – powiedziała Saija Kekkonen, dyrektor zarządzająca Best Western Hotels & Resorts na  Finlandię, Kraje Bałtyckie, Polskę i Rosję.

W trakcie pobytu goście mogą również skorzystać z restauracji „Capella”, która zachwyca szerokim wyborem bufetów tematycznych, a także autorskim menu, stworzonym z najwyższej jakości produktów z akcentem na regionalne tradycje i najnowsze trendy kulinarne. W karcie znajdują się także alkohole, w tym regionalne piwa. Z kolei Espresso Coffee & Bar oferuje przekąski, desery i aromatyczną kawę, która oczaruje każdego smakosza.

– Best Western Premier Principe będzie drugim naszym obiektem działającym w strukturach sieci. Doświadczenie wynikające z wieloletniej współpracy przy prowadzeniu Best Western Plus Hotel Ferdynand przekonało nas do rozpoczęcia drugiej inwestycji, ponownie pod szyldem Best Western. Jesteśmy pewni, że tym razem również odniesiemy sukces – mówi Jerzy Dzieduszyński, prezes zarządu Niza Travel Sp. z o.o., firmy zarządzającej obiektem.

Budynek posiada również centrum konferencyjne oferujące idealne miejsce do organizacji szkoleń, konferencji i wszelkiego rodzaju eventów. Przestrzeń o powierzchni 200 m2  można podzielić na 3 mniejsze, niezależne sale konferencyjne (A,B,C). Są one wyposażone w najnowszej generacji sprzęt audio i video oraz w najnowocześniejszy system klimatyzacji i wentylacji. Dodatkowo część konferencyjno-szkoleniowa została wyposażona w systemy do zarządzania agendami spotkań oraz sterowania oświetleniem i nagłośnieniem. Sale można dowolnie aranżować, co pozwala na idealne dostosowanie ich pod każdy rodzaj spotkania – od konferencji, szkoleń, po bankiety, imprezy, targi a nawet wesela. Dodatkowo obiekt dysponuje salą biznesową (D), która jest idealnym rozwiązaniem w przypadku ważnych spotkań biznesowych, narad czy też rozmów kwalifikacyjnych.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 04.07.2018
Aktualizacja: 04.07.2018