Kulinarna mapa każdego dużego miasta to niezwykle skomplikowany i wciąż zmieniający się organizm. Czym kierujemy się przy wyborze zamawianego jedzenia? Sprawdziło to Pyszne.pl przygotowując Raport Food Trendów. Cennych wskazówek dla wszystkich foodies udziela także Lara Gessler.
Według Raportu Food Trendów Pyszne.pl najbardziej liczy się – co nie jest wielkim zaskoczeniem – smak, na podstawie którego decyzje podejmuje 84 proc. z nas. 72 proc. osób zwraca też dużą uwagę na cenę. Skład posiłku i jakość wykorzystanych do jego przygotowania produktów jest ważna dla 67 proc. Polaków. Oto nasze główne oczekiwania. Gdzie jednak szukać jedzenia, które je spełni? Swoimi sprawdzonymi sposobami dzieli się Lara Gessler.
Staram się za każdym razem testować nowe miejsca. Kieruję się tym, co jest najświeższe. Mimo że sentymenty są bardzo mocne i najbardziej lubię chodzić do miejsc, które znam, to zawsze sprawdzam, co nowego powstało. Oferta cały czas się rozwija, zarówno stacjonarnie, jak i z dowozem. Często zanim pójdę do restauracji, zamawiam do domu. Potem jest mi łatwiej stwierdzić, czy warto tam iść – mówi Lara Gessler.
58 proc. Polaków kieruje się w swoich wyborach rekomendacjami rodziny i znajomych. Mniej interesują nas rekomendacje ekspertów – zwraca na nie uwagę tylko 38 proc. osób. Zupełnie inne podejście do tej kwestii ma Lara Gessler: – Jeżeli chodzi o Warszawę, to staram się być na bieżąco z ofertą restauracyjną. Najważniejsze są dla mnie rekomendacje kucharzy, których znam. W innych miastach, jak Kraków czy Wrocław, w pierwszej kolejności pytam o najfajniejsze knajpy ludzi stamtąd, którzy się w tych miejscach specjalizują.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – WRZESIEŃ / PAŹDZIERNIK 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.