Raan Raan zaprasza na włoskie śniadania

Udostępnij artykuł
Oferta gastronomiczna Galerii Łódzkiej oferuje gamę smaków, przez kuchnie typowo polskie, aż po włoskie czy tajskie. Coraz częściej goście rozglądają się za miejscami, gdzie można zjeść najważniejszy posiłek dnia w drodze do pracy.

Raan Raan, czyli włoskie bistro znajdujące się w tamtejszej strefie foodcourt (poziom +1) wychodzi naprzeciw oczekiwaniom śródziemnomorskich smakoszy i do swojej dotychczasowej, lunchowej oferty dorzuca również śniadania. Ciabatty, bo o nich mowa, z oryginalnymi włoskimi składnikami od teraz codziennie będą dostępne w ofercie. Włosi chętnie jadają śniadania poza domem. Takie rozwiązanie pozwala nie tylko na pobudzenie metabolizmu i energii od samego rana, ale i spędzenie więcej czasu z przyjaciółmi i rodziną, co w tym regionie jest charakterystyczne. Raan Raan, czyli włoska przystań w sercu Galerii Łódzkiej stara się przenosić śródziemnomorskie wartości na łódzki grunt. Lokalne składniki i produkty prosto z Włoch, używane do komponowania  ciabatt pozwalają przenieść się chociaż na chwilę do słonecznej Italii i poczuć, jak na wakacjach.  To chwila dla każdego, kto przed pracą lubi wykorzystać maksimum czasu dla siebie, a minimum na przygotowania.

Jak mówi Konrad Podkówka, pełnomocnik Raan Raan, pomysły na kanapki zostały przywiezione z samych Włoch – Podczas podróży zawsze szukam lokalnych bistro, w których można zjeść jedzenie przygotowane od serca. To właśnie z takich miejsc czerpałem inspiracje przygotowując ofertę makaronów. We Włoszech też szukaliśmy najlepszych, przepełnionych słońcem śniadań. I dodaje – Jedzenie przygotowane z pasją nie ma swojego stałego przynależenia, dzięki lokalnym składnikom codziennie można przenieść się do wspomnień słonecznych, włoskich wakacji.

W ofercie śniadaniowych napojów oprócz kaw są również lemoniady oraz koktajle z zielonej herbaty i jarmużu.

Włoskie kanapki, które weszły do stałego menu bistro w cenie 8 zł, to:

  • ciabatta z awokado, rzodkiewką, sałatą, jajkiem i oliwą
  • ciabatta z grillowanym kurczakiem, suszonymi pomidorami, pesto, słonecznikiem i oliwą
  • ciabatta z szynką parmeńską, rukolą, gruszką, oliwą i orzechami włoskimi.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 23.05.2019
Aktualizacja: 27.05.2019