Raffles Europejski Warsaw zaprasza na letnie menu i nowo otwarty taras

Udostępnij artykuł
Warszawski hotel właśnie udostępnił dla gości taras znajdujący się przy restauracji Europejski Grill. Tym samym zaprasza do relaksu z widokiem na plac Piłsudskiego oraz do delektowania się sezonowymi propozycjami kulinarnymi.

Pozycje skomponowane przez szefów kuchni obejmują nie tylko dania letnie takie jak „Chłodnik Buraczany”, „Carpaccio z Pomidorów Buffalo” i „Tartę Rabarbarową”, ale także klasyki, takie jak „Łosoś Szkocki” czy „Tatar Wołowy”. W ofercie znajdą się również lekkie sałatki z homarem atlantyckim, krewetkami lub grillowanym kurczakiem. Dla miłośników słodkości cukiernia Lourse Warszawa przygotowała szeroki wybór wykwintnych ciast i słynnych już lodów. Europejski Grill Terrace to również doskonałe miejsce dla miłośników śniadań. W porannej ofercie znajdują się wyszukane propozycje, od klasycznych po zdrowe oraz energetyzujące kompozycje.

ŚWIAT HOTELI: kwiecień-maj 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 25.06.2020
Aktualizacja: 25.06.2020