Restauracja Józefa Krawczyka i Kuby Wojewódzkiego już otwarta

Udostępnij artykuł
Niewinni Czarodzieje 2.0 – koncept zlokalizowany w Elektrowni Powiśle, 11 lipca o godz. 16:00 zaprosiła pierwszych gości. Szefem kuchni jest Maciej Siąkowski, a barem dowodzi Bartosz Konieczny.

Jak mówili właściciele w wypowiedzi przygotowanej specjalnie dla naszego czasopisma Nowości Gastronomiczne, Niewinni Czarodzieje 2.0 to w 2/3 restauracja i 1/3 klub.

– Ponad 20 lat temu połączyli nas wspólni przyjaciele i pasja do szybkich samochodów – niestety już nie wspólnych. Obaj jesteśmy smakoszami, hedonistami i poszukiwaczami wrażeń. No i obaj po trzydziestce. Naszym mottem jest hasło: Największym ryzykiem jest nieponoszenie ryzyka. Inspiracją do powstania lokalu był najbardziej niewajdowski film Andrzeja Wajdy pt. „Niewinni czarodzieje”. Opowieść nieoczywista o przyjaciołach, dobrej muzyce i nocnym życiu w jej rytm. Marzy nam się odtworzenie tej atmosfery i stworzenie przestrzeni, do której będzie się wędrowało instynktownie, wiedząc, że spotka się tam ludzi podobnych do siebie.

Z wielu podróży, od Berlina po Nowy Jork, przywieźliśmy wizję lokalu nowoczesnego, o industrialnym klimacie i formie, ale ciepłego i przyjaznego w detalach. Beton, stal i loftowa przestrzeń spotka się tu z wygodną kanapą, miękkim dywanem czy kryształowym żyrandolem.

– Nie ukrywamy, że Niewinni Czarodzieje 2.0 będą mocno związani z moim programem – Kuba Wojewódzki, który prowadzę od blisko 18 lat, obecnie na antenie TVN. Każdy, kto ma ochotę zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie w scenerii studia, teraz będzie mógł wpaść także do nas. Mój program otwarty jest na kulturę i rozrywkę w każdej formie. Tak też będzie u nas… – podkreśla Kuba Wojewódzki w komentarzu dla naszej redakcji.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 12.07.2019
Aktualizacja: 16.07.2019