Restauracja Szóstka w Hotelu Warszawa już zaprasza gości

Udostępnij nas na:
Nowa restauracja to miejsce przeznaczone dla osób poszukujących kulinarnych doznań. Dania przygotowywane są na oczach gości za sprawą dużej, otwartej kuchni. Wielki taras umiejscowiony wzdłuż ulicy Świętokrzyskiej pozwala podziwiać panoramę Warszawy.

W menu znajdziemy smażone ziemniaki z czarnym czosnkiem, selekcję pomidorów z młodym selerem i szczypiorkiem, tatar wołowy w taco z liściem buraka, młode marchewki z domową ricottą i masłem, białe szparagi w cieście brik z orzechami włoskimi i gorczycą, młode ziemniaki z ikrą ze szczupaka i szczawiem, buraki z rabarbarem i różą, żeberka wołowe z czarnym czosnkiem, bavette z grillowanymi pędami brokuła, szczaw z miętą oraz białe szparagi z ziarnami słonecznika. Goście mogą także zamówić pięciodaniowe menu degustacyjne.

Szefem kuchni, podobnie jak restauracji Warszawskiej jest Dariusz Barański. Lokal czynny jest od wtorku do niedzieli.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ  2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.