Restauracje z hotelu Arłamów nagrodzone Żółtymi Czapkami

Udostępnij nas na:
Podczas jubileuszowej V Gali Żółtego Przewodnika Gault&Millau, która odbyła się 26 listopada 2018 w Gdańsku – Carpathia oraz a’la carte Arłamów prowadzone przez szefów kuchni: Piotra Poradę i Piotra Zabłockiego – otrzymały wyróżnienie Żółtej Czapki i tym samym po raz pierwszy znalazły się w polskiej edycji jednego z najbardziej prestiżowych przewodników kulinarnych.

Restauracja Carpathia to główna restauracja Hotelu Arłamów, serwujące dania kuchni europejskiej z elementami kuchni molekularnej i orientalnej. Klimatyczna i kameralna Restauracja Arłamów w historycznej Rezydencji specjalizuje się natomiast w kuchni polskiej, regionalnej – głównie myśliwskiej opartej na dziczyźnie.

„Żółty przewodnik Gault&Millau” powstał ponad 50 lat temu we Francji. Dyktuje trendy kulinarne w 12 krajach świata. Rygorystyczne kryteria, anonimowi inspektorzy, tysiące degustacji. Najlepsze restauracje wyróżniane są kucharskimi czapkami Q. Przewodnikowi przyświeca hasło: „Dla nas luksusem jest jakość, a nie cena!”. To przewodnik po restauracjach, hotelach i produktach. W Polsce od ponda 4 lat. W aktualnej, najnowszej edycji na 2019 rok znalazły się rekomendacje 640 restauracji, 200 produktów regionalnych i ponad 60 miejsc, gdzie można je kupić.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – PAŹDZIERNIK 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.