Ruszyła budowa nowego Q Hotel

Udostępnij artykuł
Właśnie rozpoczęła się realizacja Q Hotel Plus Wrocław Bielany, który ma być na chwilę obecną największym obiektem sieci. Zakończenie prac planowane jest na 2021 rok.

Nowy hotel powstaje na Bielanach Wrocławskich w pobliżu głównego węzła komunikacyjnego województwa dolnośląskiego, przez który przebiega rozbudowana sieć dróg krajowych.

– Hotel designem i charakterem będzie nawiązywał do naszych dotychczasowych realizacji, ale zdecydowanie wyróżni go na ich tle rozbudowane zaplecze konferencyjno-eventowe o łącznej powierzchni 3,7 tys. mkw. W obiekcie będzie możliwość wydzielania 18 niezależnych sal konferencyjnych – mówi Radosław Altheim, dyrektor zarządzający sieci Q Hotel. W hotelu znajdzie się też 209 kompleksowo wyposażonych pokoi, w tym osiem luksusowych apartamentów z pokojem dziennym do wykorzystania jako boardroom, a także dwie restauracje. Tereny zielone na zewnątrz obiektu pozwolą na organizację wydarzeń plenerowych.

Najnowszy obiekt jest kolejną już realizacją Q Hotel – młodej, dynamicznie rozwijającej się sieci hoteli posiadającej pięć doskonale prosperujących obiektów w Polsce, w tym czterech czterogwiazdkowych i jednego trzygwiazdkowego w najlepszych lokalizacjach w kraju: Q Hotel Plus Katowice w pobliżu katowickiego Dworca PKP, Q Hotel Plus Kraków zlokalizowany obok Centrum Kongresowego ICE Kraków, Q Hotel Plus Wrocław w centrum Wrocławia oraz Q Hotel Gran Cru Gdańsk położony na Starym Mieście w Gdańsku. Do sieci należy także jeden trzygwiazdkowy hotel – Q Hotel Kraków, mieszczący się w północnej części Krakowa, w dzielnicy Bronowice.

RYNEK HOTELARSKI W POLSCE – RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 30.08.2019
Aktualizacja: 02.09.2019