Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2019

Udostępnij nas na:
Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or Poland 2019 ruszyły pełną parą. Komitet Organizacyjny Bocuse d’Or Poland w składzie: Adam Chrząstowski – prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland, Łukasz Konik – wiceprezydent Akademii, Tomasz Purol, Rafał Targosz, Jarek Uściński oraz Jacek Krawczyk – prezes zarządu Bocuse d’Or Poland zdecydował o przeprowadzeniu preeliminacji. Celem jest wyłonienie maksymalnie sześciu kandydatów, którzy wystartują w finale eliminacji krajowych Bocuse d’Or Poland w listopadzie 2019 roku.

Do preeliminacji konkursu Bocuse d’Or Poland mogą zgłaszać się wszyscy zainteresowani profesjonalni kucharze spełniający podstawowe wymagania (wiek, obywatelstwo polskie).
Konkurs skierowany jest do kucharzy czynnych zawodowo, którzy mają ukończone 23 lata
w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie tj. styczeń 2021. Każdy z kandydatów sam dobiera sobie kucharza asystenta (commis), który nie może mieć ukończonych 22 lat w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie (styczeń 2021) – czyli jest urodzony po 29 stycznia 1999.

Na podstawie zgłoszeń Krajowy Komitet Organizacyjny zaprosi wybranych kandydatów na PREELIMINACJE podczas, których zaprezentują po dwa dania w dwóch porcjach:
– jedno danie wege (dwa talerze)
– jedno danie mięsne (dwa talerze)

Szczegółowe informacje dotyczące preeliminacji znajdują się w REGULAMINIE KONKURSU na stronie www.bocusedorpoland.pl w zakładce KONKURS.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ  2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Preeliminacji Bocuse d’Or Poland 2019 organizowane są przez Akademię Bocuse d’Or Poland i odbędą się 24 czerwca 2019 roku w Akademii Kurta Schellera, ul. Piastowska 65, Jawczyce.

Formularz aplikacyjny wraz z podpisanym regulaminem należy przesłać do 3 czerwca 2019 na adres: zgloszenia@bocusedorpoland.pl.

Informacja o zakwalifikowanych kandydatach zostanie podana do wiadomości 6 czerwca 2019 na stronach: www.bocusedorpoland.pl oraz Patronów Medialnych.

WAŻNE: Bocuse d’Or Poland to rygorystyczny konkurs, który wymaga od kucharzy ogromnej dyscypliny, wielu godzin przygotowań i doskonalenia technik kulinarnych, dlatego wszystkie osoby zainteresowane udziałem w tym konkursie proszone są przez organizatorów o dokładne zapoznanie się z REGULAMINAMI konkursu zarówno pierwszego etapu, czyli preeliminacji jak również ostatecznej rozgrywki jaką jest finał Bocuse d’Or Poland 2019.

Bocuse d’Or jest konkursem wysokiej klasy gotowania, który odbywa się przed publicznością i jest prezentacją najnowszych światowych trendów kulinarnych. W konkursie kładzie się duży nacisk na kreatywność, technikę, smak oraz teksturę. Bocuse d’Or ma na celu promowanie i rozwijanie młodych talentów w kraju i poza jego granicami, promowanie różnorodności dziedzictwa kulinarnego oraz polskiej gastronomii jak również zwiększenie świadomości kulinarnej kucharzy i szefów kuchni.
Finał konkursu Bocuse d’Or odbywa się co dwa lata w samym sercu Sirha, profesjonalnych targów w Lyonie poświęconych gastronomii.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.