Sałatki z Berlin Döner Kebap w biodegradowalnych opakowaniach

Udostępnij artykuł
Berlin Döner Kebap powiększył ofertę dań o nowe pozycje. Można znaleźć w niej zarówno warianty mięsne – Cezar, Fit, Greco; jak i bezmięsne – Halloumi, Falafel.

-Nie ustajemy w poszukiwaniach możliwości rozwoju naszych produktów. Stąd pomysł na przygotowanie nowych, smaczniejszych sałatek – mówi Sławomir Rogowski, właściciel marki Berlin Döner Kebap. – Wśród pozycji znajdziemy m.in. takie składniki jak falafel, halloumi oraz klasyczne mięsa kebabowe – 100 proc. wołowina oraz kurczak bez GMO i antybiotyków. Wszystkie sałatki podawane są w naturalnych, biodegradowalnych opakowaniach – dodaje.

Świeże sałatki doskonale wpisują się w trend zdrowszego food courtowego jedzenia. Kompozycje smakowe były tworzone w oparciu o popularne dania sieci, jak Rollo FIT, czy Rollo Greco.
Berlin Döner Kebap to największa sieć restauracji oferujących kebap w Polsce. Marka liczy dzisiaj blisko 50 restauracji. Można ją znaleźć w tak rozpoznawalnych miejscach jak: Stary Browar w Poznaniu, Galeria Kaskada w Szczecinie, Forum w Gdańsku czy kompleks Baltic Park Molo w Świnoujściu.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 17.07.2019
Aktualizacja: 18.07.2019