Sfinks z kolejną Fabryką Pizzy

Udostępnij artykuł
Marka, należąca do Sfinks Polska, właściciela sieci Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia Warki i WOOK otworzyła nowy punkt. W lokalu serwowane są dania kuchni włoskiej. Restauracja jest prowadzona w modelu franczyzowym. To pierwsza Fabryka Pizzy w mieście, a znajduje się ona w centrum Skierniewic, przy ul. Jagiellońskiej 1.

Najnowszy lokal Fabryki Pizzy zajmuje powierzchnię 230 mkw. Do dyspozycji gości są główna sala konsumpcyjna oraz sala VIP, przeznaczona np. na organizację imprez zamkniętych. Łącznie obie sale pomieszczą blisko 80 osób. Restauracja posiada udogodnienia dla rodzin z dziećmi – krzesełka do karmienia, kącik do przewijania oraz miejsce do zabawy. Swobodny klimat wystroju tworzą m.in. kolorowe krzesła, neonowe napisy czy ozdobne, drewniane wałki do ciasta. Jednocześnie loftowy charakter wnętrza podkreślają wyłożone cegłą ściany i industrialne lampy.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – GRUDZIEŃ 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <


– Nowa Fabryka Pizzy to największa restauracja tej sieci w naszym portfelu. Postanowiliśmy wykorzystać możliwości, jakie daje nam duża powierzchnia lokalu, dlatego dla gości wydzieliliśmy kameralną salę, która świetnie sprawdzi się na ró­­żnego rodzaju imprezy zamknięte jak urodziny czy spotkania biznesowe. To niewątpliwie duży atut nowej restauracji. Dodatkowo Fabryka Pizzy znajduje się w atrakcyjnej lokalizacji, tuż obok skierniewickiego rynku – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Fabryka Pizzy.

Restauracja Fabryka Pizzy w ofercie ma różnego rodzaju pizze (również w wersji light), a także inne słynne smaki kuchni włoskiej. Wśród dań goście mogą znaleźć m.in. gnocchi, makarony, risotto, dania wegetariańskie oraz pyszne włoskie desery. Charakterystycznym daniem Fabryki Pizzy są bombery, czyli wypiekane na miejscu buły pizzowe serwowane z różnymi składnikami do wyboru. Nowo otwarta Fabryka Pizzy w Skierniewicach jest otwarta od niedzieli do czwartku w godzinach 11:00-22:00, a w piątki i soboty do 23.00. Wkrótce działać ma też usługa dostawy do klienta. 

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 28.01.2019
Aktualizacja: 29.01.2019