Słodkie inspiracje w hali Selgros Cash&Carry w Piasecznie

Udostępnij nas na:
18 maja restauracja Brasserie w hali Selgros w Piasecznie pod Warszawą zamieni się w miejsce, w którym będzie można skosztować słodkości przygotowywanych specjalnie z myślą o nadchodzącym Dniu Matki. Pokaz kulinarny poprowadzi Sylwia Ładyga, blogerka kulinarna i uczestniczka 5. edycji programu Master Chef. Wsparcia w kuchni udzielą jej kucharze Instytutu Kulinarnego: Ekspert Kulinarny Bartosz Peter oraz cukiernik Jan Zachwieja. Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.

Pokazy kulinarne w restauracji Brasserie w hali Selgros w Piasecznie pod Warszawą powstały z myślą o wszystkich klientach sieci, którzy lubią poznawać nowe smaki. To z myślą o nich z okazji Dnia Matki, znani i nagradzani na ogólnoświatowych konkursach kucharze podzielą się inspiracjami i zdradzą przepisy na słodkości. Podczas wspólnego gotowania prowadzący: Sylwia Ładyga, Bartosz Peter i Jan Zachwieja udzielą wskazówek oraz dostarczą inspiracji do stworzenia oryginalnych i smacznych deserów. Kolorowe i słodkie dania będą przygotowywane przy wykorzystaniu produktów dostępnych w halach sieci Selgros, dzięki czemu goście obecni na pokazie będą mogli z łatwością zaopatrzyć się w niezbędne składniki, wiernie odtworzyć przepisy i zaserwować je swoim bliskim.  

W menu skomponowanym na tę okazję znajdą się: 

  • Bezglutenowe brownie ze świeżymi malinami i miętą;
  • Basbousa, czyli jeden z najpopularniejszych deserów Bliskiego Wschodu;

Krem z pieczoną białą czekoladą, z dodatkiem serka mascarpone oraz wiórkami kokosowymi.

Wydarzenie odbędzie się 18 maja w godzinach 13:00-16:00.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.