Słodkie propozycje od Lourse Warszawa

Udostępnij nas na:
Kiedy w ubiegłym roku Raffles Europejski Warsaw otworzył swoje drzwi dla gości, pojawiły się duże nadzieje związane z ofertą kulinarną. Już pierwszego dnia cukiernia skradła serca nie tylko gości hotelowych, ale również warszawiaków. Przed wojną mieściła się tutaj kawiarnia pod szyldem Lourse, będąca miejscem spotkań ówczesnej elity kulturalnej stolicy – poetów, pisarzy, artystów.

Dzisiaj, po kilkudziesięciu latach, cukiernia Lourse powraca na mapę Warszawy i zdobywa nową klientelę, zachwycając stale zmieniającym się menu tradycyjnych wypieków, jak i zupełnie nowych propozycji, tworzonych przez szefa cukierni Dawida Makurata.

W Tłusty Czwartek, który w tym roku wypada 28 lutego, Lourse zaprasza na tradycyjne polskie pączki z powidłami śliwkowymi oraz pączki, które skuszą wielbicieli bardziej intrygujących ciastek – z rokitnikiem i egipską pistacją oraz ze słonym karmelem i orzechem laskowym. Ceny pączków: duży pączek 10 zł, zestaw 4 małych pączków 8 zł, zestaw 8 małych pączków 15 zł.

Tydzień później Lourse, z okazji Dnia Kobiet przygotuje specjalne ciastka. Smakołyki, z nadzieniem z waniliowego kremu brûlée z czarną porzeczką i gianduią na orzechu makadamia, zachwycą wielbicieli słodkich wypieków nie tylko smakiem, ale także wyglądem – w kolorze głębokiej purpury pojawią się słodkie serca i róże. Będzie je można kupić tylko 8 marca, w cenie 20 zł.

W tym roku Lourse Warszawa rozpoczęła tradycję Podwieczorków z koncertem fortepianowym. Odbywają się w każdą sobotę i niedzielę w godz. 15.00-18.00 w hotelowym lobby. Podwieczorek w Lourse, w cenie 88 zł, obejmuje: Kieliszek szampana  – Larmandier-Bernier Latitude Blanc de Blancs Extra Brut, wybór kaw i herbat, dowolne ciastko z oferty cukierni.

SWEETS & COFFEE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE I NIEZALEŻNE
CZASOPISMO BRANŻY
> link do aktualnego numeru <

 

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.