SPC Smacznego Warszawo z kolejnym punktem

Udostępnij artykuł
Spółdzielnia Piekarsko-Ciastkarska, która od ponad 70 lat wypieka tradycje wyroby, planuje dalszy rozwój nowego konceptu. 3 lipca został otwarty kolejny punkt Smacznego Warszawo, przy ulicy Przyokopowej 35.

– W punktach Smacznego Warszawo serwujemy świeże produkty, przygotowane bezpośrednio przed podaniem. Oferujemy blisko dwadzieścia rodzajów kanapek, w tym także z pastami robionymi na miejscu, kanapki wegańskie oraz wrapy. Są one przygotowywane na bazie chlebów pełnoziarnistych, chlebów na naturalnym zakwasie oraz bułek wypiekanych na miejscu, z surowego, niemrożonego ciasta oraz bajgli i croissantów.  Dodatkowo proponujemy kilkanaście rodzajów pizzy, podawanej w całości lub kawałkach. Ciasto jest oczywiście autorskiej receptury SPC. W lokalach przygotowujemy też świeże sałatki, koktajle, jogurty z owocami, soki wyciskane na miejscu. Nie zapominamy o drożdżówkach, w tym jagodziankach, wypiekanych w sklepie z surowego ciasta. Oczywiście poza ofertą gastronomiczną, w punktach Smacznego Warszawo można kupić także pieczywo i ciasto oraz wypić aromatyczną kawę – mówił w rozmowie z nami Janusz Kazimierczuk, prezes SPC.

SWEETS & COFFEE
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE I NIEZALEŻNE
CZASOPISMO BRANŻY
> link do aktualnego numeru <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 03.07.2019
Aktualizacja: 04.07.2019