Specjalne ceny w Raffles Europejski Warsaw z okazji 100 lat niepodległości

Udostępnij artykuł
W 1918 roku Hotel Europejski był świadkiem odzyskania niepodległości przez Polskę, teraz jako Raffles Europejski Warsaw jest świadkiem obchodów 100. rocznicy tego wydarzenia. Z tej okazji hotel przygotował specjalną ofertę.

Oferta specjalna z okazji 100. rocznicy odzyskania niepodległości obejmuje: minimum dwie noce w czasie weekendu (piątek-niedziela); śniadanie dla dwóch osób w restauracji Europejski Grill; 20 proc. zniżki na zabiegi w Raffles Spa oraz Ciastko z okazji Dnia Niepodległości z cukierni Lourse Warszawa.

Oferta jest ograniczona czasowo i obejmuje rezerwacje dokonane od 1 października do 11  listopada br., na pobyt od 15 października do 30 listopada 2018. Specjalne ceny promocyjne zaczynają się od 975 zł za nocleg ze śniadaniem.

RYNEK HOTELARSKI W POLSCE RAPORT 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

W czerwcu 2018, Raffles Europejski Warsaw rozpoczął nowy rozdział niesamowitej historii, która ma ponad 160 lat. Położony w samym sercu stolicy Polski, przy słynnym Trakcie Królewskim, hotel został zaprojektowany w 1857 roku przez Enrico Marconiego i szybko stał się ważnym miejscem na mapie życia towarzyskiego stolicy. Słynne Bale Noworoczne w Hotelu Europejskim zostały uwiecznione w kanonie XIX-wiecznej literatury polskiej, na kartach powieści “Lalka” Bolesława Prusa. Pod koniec XIX wieku, znani polscy artyści, tacy jak Józef Chełmoński i Stanisław Witkiewicz, wynajmowali pracownie w Hotelu Europejskim, a pisarze i poeci spędzali wiele godzin przy kawiarnianych stolikach w słynnej cukierni Lourse. Wszystko to sprawiało, że nad hotelem unosił się artystyczny duch fin-de-siècle.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 09.10.2018
Aktualizacja: 10.10.2018