Trwa sprzedaż biletów na Premierę V edycji Żółtego Przewodnika Gault & Millau

Udostępnij nas na:
Wielka Premiera V edycji Żółtego Przewodnika Gault & Millau i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce odbędzie się 26 listopada 2018 r. w gdańskim Amber Expo. Po raz pierwszy otwierają się podwoje tego ekskluzywnego wydarzenia i została udostępniona limitowana pula zaproszeń na ticketsmaster. Nowości Gastronomiczne i Horecanet.pl należą do grona Partnerów Medialnych wydarzenia.

W wydarzeniu weźmie udział ponad 700 gości, w tym setki szefów kuchni, których restauracje znajdą się w Żółtym Przewodniku na 2019 rok. Jak co roku podczas Gali zaprezentujemy najlepszych szefów kuchni w Polsce. Nagrody, już po raz piąty, zostaną przyznane w 5 kategoriach: Szef Kuchni Tradycyjnej, Kobieta Szef, Młody Talent, Szef Jutra i Szef Roku. Najcenniejszy dyplom, z tytułem Szefa Roku, do tej pory został wręczony Andrei Camastrze, Wojciechowi Modestowi Amaro, Pawłowi Oszczykowi oraz  Witkowi Iwańskiemu. Kto dołączy do tego prestiżowego grona?

Zaproszenia na V Premierę Żółtego Przewodnika Gault&Millau
> kliknij, aby zakupić <

26 listopada to data oficjalnej premiery Żółtego Przewodnika Gault & Millau Polska 2019 – przewodnika, który tworzy kulinarną mapę Polski. Jest on ogólnopolskim, rzetelnym źródłem informacji o tym, gdzie warto zjeść, smakowicie spędzić czas, a także gdzie kupić regionalne produkty, przetestowane i polecane przez grono inspektorów Żółtego Przewodnika. Każdego roku ponad 20 wykwalifikowanych, anonimowych inspektorów dokładnie ocenia około tysiąca restauracji. Do przewodnika trafiają wszystkie te, które pozytywnie przejdą skrupulatną weryfikację – to miejsca naprawdę godne uwagi. W tym roku inspektorzy wybrali aż 650 restauracji! Nie będzie brakowało także niespodzianek.

– Jak co roku zaskoczymy naszych czytelników. W Przewodniku pojawi się nowa sekcja – to miejsca wyróżnione oznaczeniem POP. Te, które nie są restauracjami, a mimo tego cieszą znakomitymi smakami i atmosferą. Wśród nich są najlepsze cocktail i wine bary, kawiarnie, cukiernie a nawet street foody w wydaniu gourmet. Nie usiłujemy ich porównywać z restauracjami, stąd opracowaliśmy tę nową kategorię i zupełnie nowy styl oznaczeń.  – mówi Justyna Adamczyk, Redaktor Naczelna  Żółtego  Przewodnika.

W programie wręczanie nagród najwybitniejszym szefom kuchni i pojedynki kulinarne sław takich jak m. in. Martin Gimenez Castro, Aleksander Baron, Arkadiusz Wilamowski, Paweł Stawicki i Jan Kiliański, oraz przygotowana przez nich 10 daniowa kolacja degustacja, okraszona pairingami dobranymi przez najlepszych barmanów i sommelierów w kraju. Zaprezentowane będą także trendy kulinarne najbliższych sezonów, a każdy z gości otrzyma egzemplarz Przewodnika przed jego oficjalnym debiutem rynkowym.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – PAŹDZIERNIK 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.