Światowe hity w firmie Koree

Udostępnij artykuł
Specjalistyczne urządzenia i produkty do przyrządzania kawy, takich producentów jak La Marzocco, Thermoplan, MODBAR, Fetco,  Ditting, Mazzer to czołowa propozycja Koree, niemniej oferta firmy jest znacznie szersza. Firma jest przedstawicielem Grupy Welbilt, lidera w segmencie sprzedaży  urządzeń dla gastronomii. W ofercie Firmy są również: zmywarki (SMEG), szafy grzewcze (WINSTON), tostery, opiekacze (FKI), blendery (Hamilton Beach).

Firma La Marzocco została założona we Florencji, w 1927 roku, przez braci Giuseppe i Bruno Bambi. W 1939 roku firma  La Marzocco opracowała i opatentowała pierwszy ekspres do kawy z poziomym boilerem – obecnie standard w zakresie konstrukcji ekspresów ciśnieniowych. Była to pierwsza z kilku istotnych innowacji, które wprowadziła firma w produkowanych ekspresach

Tradycja i pasja w poszukiwaniu jakości i niezawodności, to czynniki które zawsze wyróżniają La Marzocco. Dziś, wysoko wyspecjalizowany personel nadzoruje każdy etap produkcji, każdej pojedynczej maszyny, która jest ręcznie produkowana na zamówienie klienta. La Marzocco pozostaje firmą rzemieślniczą, oferując najbardziej innowacyjne technologie dla swoich klientów.

Modbar po raz pierwszy został wprowadzony do koncepcji under-counter w 2007 roku na SCAA Expo w Long Beach. Firma La Marzocco była wczesnym inwestorem Modbar’u. W 2016 La Marzocco przejęło aktywniejszą rolę we wspieraniu firmy Modbar.

Firmy Modbar i La Marzocco ściśle ze sobą współpracują we wszystkich aspektach działalności, od sprzedaży i usług, po marketing i produkcję. Podblatowa budowa  Modbaru sprawia, że barista  może w 100 proc. skoncentrować się na kliencie, a przygotowywana kawa zachowuje  wszystkie najwyższe  parametry parzenia.

Szwajcarska firma Thermoplan w 1994 r. zaprojektowała i wyprodukowała modułowy, w pełni automatyczny ekspres do kawy, który łączy łatwość obsługi i najwyższą jakością ekspresu. Dzięki temu Thermoplan  jest jednym z międzynarodowych liderów wśród firm produkujących automatyczne ekspresy do kawy, przeznaczone do profesjonalnego użytku.

Profesjonalne ekspresy do kawy Thermoplan znajdują zastosowanie we wszystkich segmentach branży gastronomicznej. Dzięki różnym rozmiarom ekspresów i odpowiednio dobranym konfiguracjom w Thermoplan można  znaleźć optymalny ekspres do kawy dla każdego obiektu. Ekspresy Thermoplan są kompaktowe, niezawodne i intuicyjne w obsłudze.

Włoska firma Mazzer Luigi,  powstała w latach pięćdziesiątych XX wieku  i wyznacza  trendy w produkcji młynków do kawy. Produkty są dystrybuowane do 90 krajów na całym świecie. Sprzęt jest dobrze znany z niezawodności, doskonałej technologii i wzornictwa. Firma  zapewnia powtarzalność i najwyższą jakość młynków do kawy.

Młynki do kawy Ditting to szwajcarska  precyzja w każdym szczególe, dotyczy zarówno  jakości komponentów, procesu produkcji, jak również dobrego samopoczucia pracowników i klientów firmy. Firma  Ditting jest jednym z wiodących producentów młynków do kawy, której znakiem rozpoznawczym jest jakość, innowacyjność i konkurencyjność na wciąż zmieniającym się rynku. Ditting to wieloletnia tradycja i doświadczenie zdobywane od 1928 r.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LISTOPAD / GRUDZIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

W Polsce Koree reprezentuje następujące firmy z pakietu Welbilt:
Convotherm — piece konwekcyjno-parowe
Lincoln — piece do pizzy
Frymaster — frytkownice oraz smażalnice otwarte
Garland — profesjonalne grille automatyczne
Merrychef – małe kuchnie  do gotowania, opiekania, grillowania
Manitowoc Ice  — kostkarki oraz łuskarki do lodu.

Firma Welbilt wie, że podstawą działania każdego lokalu gastronomicznego jest zadowolenie gości. Dlatego Welbilt wciąż udoskonala i dostarcza na rynek HoReCa  innowacyjne urządzenia,  zapewniając tym samym  najlepsze narzędzia, aby umożliwić przygotowywanie najlepszych dań w restauracyjnych kuchniach. Dzięki inteligentnym urządzeniom z oferty Welbilt praca w kuchni jest wyjątkowo łatwa, komfortowa i co najważniejsze pod pełną kontrolą.

Convotherm zachwyca innowacyjnymi rozwiązaniami, pozwalającymi lepiej przygotowywać produkty w każdej kuchni. Piece konwekcyjno-parowe serii Convotherm 4 to niespotykana dotąd jakość w profesjonalnej kuchni. Nowe urządzenia występują w 7 rozmiarach, a każde z nich w sześciu różnych wariantach. Nowoczesny design Convotherm 4 jest idealnym rozwiązaniem do gotowania typu „front cooking”. Zaprojektowany ściśle według zasady „kształt podąża za funkcją” , przejrzysty wygląd łączy się z nowym wymiarem intuicyjnej obsługi i przyjaznego serwisu.

Merrychef należy do światowych liderów w zakresie projektowania i produkcji zaawansowanych urządzeń do gotowania. Już od lat 50-tych ubiegłego wieku firma wiedzie prym  w zakresie technologii szybkiego przygotowywania potraw i ciągle wyznacza nowe trendy.

Nieustannie w firmie  trwają prace badawczo-rozwojowe przy współpracy z wiodącymi producentami żywności i właścicielami restauracji, aby przy zastosowaniu Merrychef skrócić czas przygotowywania potraw, ograniczyć ilość odpadów, poprawić jakość potraw i zwiększyć zyski naszych klientów.

Od ponad 120 lat firma Garland należy do grupy wiodących dostawców urządzeń wysokiej jakości przeznaczonych do gastronomii. Urządzenia firmy Garland są stosowane przez liderów w branży gastronomicznej i cateringowej. Garland jest nie tylko producentem wysokowydajnych urządzeń do gotowania i grillowania, lecz również specjalizuje się w produkcji innowacyjnych, wysokowydajnych płyt indukcyjnych dla gastronomii. Wszystkie produkty Garland cechuje łatwość obsługi, najwyższa wydajność, energooszczędność i wyśmienite wyniki osiągane dzięki nim.

Płyty indukcyjne marki Garland umożliwiają  super precyzyjną regulację temperatury. Zastosowana w tych urządzeniach innowacyjna technologia wielopunktowego pomiaru temperatury w czasie rzeczywistym RTCSmp pozwala  uzyskać  najwyższy poziom precyzji i szybkości w regulacji temperatury. Technologia RTCSmp® perfekcyjnie dostosowuje ustawienia procesu przygotowywania potraw do materiału z którego wykonana została podstawa garnka lub patelni. Pozwala również na bezpieczniejsze i dłuższe użytkowanie naczyń, a zwłaszcza patelni warstwowych z aluminiowym rdzeniem.

Frymaster oferuje najwyższej jakości frytownice gastronomicznew wersjach zasilanych gazem lub energią elektryczną. To urządzenia sprawdzone, cieszące się zaufaniem  i ulubione na całym świecie. Najnowocześniejsze urządzenia marki Frymaster, wyposażone są w funkcje pozwalające na uzyskanie oszczędności energii i kosztów pracy, dzięki czemu pomagają zwiększyć rentowność interesu, wyjść naprzeciw trendom ukierunkowanym na ochronę środowiska naturalnego,  a także zwiększyć bezpieczeństwo pracowników.

Firma Lincoln od ponad 25 lat dostarcza piece taśmowe. Zastosowanie w produkowanych urządzeniach technologii nawiewu warstwowego gorącego powietrza zrewolucjonizowało procesy przygotowywania żywności. Dzięki temu wysokowydajne piece taśmowe marki Lincoln pozwalają na uzyskanie idealnej jakości potraw przy minimalnym czasie ich przyrządzania. Cieszą się one opinią najlepszych w branży.

Piece Licoln Impinger umożliwiają szybkie podgrzewanie, gotowanie, pieczenie i zapiekanie potraw  oraz bardzo dużą wydajność. Piece Lincoln, Dzięki  małym wymiarom, mieszczą się na większości gastronomicznych blatów i są na tyle wydajne, że mogą zastąpić małogabarytowe piece konwekcyjne lub nawet do pięciu kuchenek mikrofalowych.

Produkty marki Manitowoc Ice w branży restauracyjnej cieszą się renomą najnowocześniejszych i najbardziej niezawodnych urządzeń do produkcji lodu.  Urządzenia te cechuje niezawodność, wysoka wydajność,  niskie zużycie energii i zastosowane nowoczesne rozwiązania technologiczne. Urządzenia mają długie terminy gwarancji. Kostkarki Indigo to niewyczerpalne źródło lodu na żądanie.

Prince Castle, jest to  firma, która powstała w 1955 roku. Od samego początku istnienia dostarcza urządzenia gastronomiczne współpracując z międzynarodowymi restauracjami typu fast-food. Główną cechą produkowanych maszyn jest niezawodność, bezpieczeństwo, łatwość użycia. Urządzenia maja zastosowanie  w chłodnictwie, podtrzymywaniu temperatury produktów, smażeniu, gotowaniu na parze czy opiekaniu. Idealnie uzupełniają zaplecze gastronomiczne każdej restauracji, zapewniając efektywność, a także zwiększając bezpieczeństwo.

Grille kontaktowe  tej firmy pozwalają na grillowanie produktów o różnej grubości, zapobiegają nadmiernej kompresji surowca i są bardzo łatwe w utrzymaniu w czystości.

Firma FKI Fast Food Teknik a/s  dominuje na północnoeuropejskim rynku sprzętu do grillowania i gotowania, tosterów i urządzeń do serwowania fast-food. Firma dostarcza  urządzenia ze stali nierdzewnej do stoisk z hot-dogami, sklepów z grillem, stołówek, kuchni do masowej produkcji, a także do stacji benzynowych Do każdego klienta firma podchodzi indywidualnie, opracowuje specjalne rozwiązania, które mogą podołać nawet bardzo  nietypowym wyzwaniom gastronomicznym. Opracowywanie nowych urządzeń odbywa się często przy ścisłej współpracy z partnerami i użytkownikami tych urządzeń. Przykładem takiej kooperacji jest opracowanie gofrownicy, tostera i funkcji oszczędzania energii z automatycznym sterowaniem w urządzeniach do opiekania chleba.

Smeg jest włoskim producentem urządzeń gospodarstwa domowego i sprzętu profesjonalnego.  Smeg Foodservice jest oddziałem, który od ponad 30 lat, zaspokaja najbardziej wymagające potrzeby profesjonalnej branży gastronomicznej. Smeg Foodservice stworzył linię profesjonalnych zmywarek, które są znane ze swojej różnorodności, doskonałej wydajności oraz niskiego zużycia energii.

Linia urządzeń profesjonalnych przeznaczona do barów, kawiarni, restauracji i hoteli zawiera również minibary, chłodziarki na wino oraz kostkarki.

Firma Koree ma bogate doświadczenie we współpracy z sieciami gastronomicznymi, ale rozszerza działalność również na pojedyncze lokale, oferując dostawy urządzeń, a także pełne doradztwo, projektowanie i realizację przedsięwzięć. Koree gwarantuje też opiekę serwisową na terenie całego kraju. Wszystkich zainteresowanych bogactwem oferty, firma Koree zaprasza na filiżankę doskonałej kawy podczas targów Expo Sweet w Warszawie w dniach 23-26 lutego w Centrum Expo XXI, a następnie w trakcie Festiwalu Kawy w PKiN w Warszawie 21-22 marca 2020, a także podczas  targów EuroGastro w Warszawie w dniach 25-27 marca 2020 w  PTAK Warszaw Expo, gdzie będzie można też zobaczyć  wyjątkowy system do parzenia kawy MODBAR.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 21.01.2020
Aktualizacja: 22.01.2020