Święta Wielkanocne w Raffles Europejski Warsaw

Udostępnij artykuł
Bogata oferta obejmuje pakiet Relax & Unwind, kulinarną przygodę w postaci Wielkanocnej Pieczeni w restauracji Europejski Grill oraz kuszące propozycje z cukierni Lourse Warszawa.

Executive Chef Beñat Alonso oraz Head Chef restauracji Europejski Grill – Witek Iwański przygotowali Wielkanocną Pieczeń, serwowaną w Niedzielę Wielkanocną, 21 kwietnia, w godz. 12.30-16.30.

Na stole powita gości bufet, złożony z kilku dań, wśród których znajdą się m.in. kumpiak, szparagi z likierem pietruszkowym i sosem tatarskim oraz biały barszcz. Następnie stacje Live Carving zaproszą gości na wołowinę Wellington oraz wędzonego na ciepło łososia.

Executive Pastry Chef Dawid Makurat przygotował specjalne menu deserowe – ciasto cytrynowe z kremem diplomat, tradycyjną polską paschę z kandyzowanymi owocami i orzechami makadamia, różany mazurek z białą czekoladą na kruchym cieście migdałowym oraz wielkanocną babkę z rumem, rodzynkami i fondantem. Na koniec podane zostaną petit fours w kształcie wielkanocnych jajek.

Cena Wielkanocnej Pieczeni wynosi 300 zł. Nie obejmuje napojów, z wyjątkiem kawy i herbaty.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LUTY – MARZEC 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 20.03.2019
Aktualizacja: 20.03.2019