Syreni Śpiew z włoskimi nowościami w menu

Udostępnij nas na:
Znany szyld w nowym miejscu to już nie tylko klub. To także śródziemnomorska restauracja czynna codziennie od wczesnych godzin lunchowych, do późnych kolacji. 7 listopada to dzień premiery nowości w menu lokalu, którego sercem kuchni jest piec do tradycyjnej pizzy neapolitańskiej.
Buon appetito!

Dokładnie dwa miesiące temu, 7 września długo zapowiadany Syreni Śpiew powrócił na mapę stolicy w nowej, rozbudowanej formule. Największą nowością jest to, że teraz jest czynny siedem dni w tygodniu. Każdego dnia na Placu Konesera możemy odwiedzić lokal od 12:00. Otwarty jest do późnych kolacji. Zmienił się nie tylko plan działania, ale także lokalizacja. Syreni z Szarej przeniósł się do XIX wiecznej Fabryki Wódek Koneser na Pradze.

Teraz Syreni Śpiew to cztery poziomy, cztery bary, trzy sceny i ogród, który już wkrótce zostanie ogrodem zimowym oraz oryginalny piec do wypieku tradycyjnej pizzy neapolitańskiej nazywany sercem kuchni Syreniego Śpiewu Koneser.

Dawny klub i koktajlbar to w nowym wydaniu restauracja i dziś przede wszystkim na tym się skupiamy, bo właśnie dziś, 7 listopada nastąpiła premiera Cucina di Syreni Śpiew. Z początku w Syrenim Śpiewie, mogliśmy zjeść tylko, albo i AŻ, włoski placek z przypieczonymi bąblami na rantach, o delikatnym i puszystym środku. A do tego oczywiście włoskie produkty. Dziś w menu nowości – mówi Kinga Rylska, Head od Marketing Grupy Warszawa.

Syreni Śpiew Koneser zyskał także nową szefową kuchni – Dorotę Mrówkę, która wspólnie z Norbertem Redkie, odpowiadającym za całościową kreację kuchni, pracują nad kolejnymi pozycjami do karty Cucina di Syreni Śpiew. Dziś przed nami odsłaniają, część swojej wizji, lecz zapowiadają, że to dopiero początek.

Dopiero się rozkręcamy, szlifujemy wszystko po hucznym otwarciu i pierwszych miesiącach sprawdzania jakie są oczekiwania naszych Gości. Zaczynamy spokojnie, czerpiąc z moich ukochanych Włoch, gdzie prostota łączy się tak zgrabnie ze smakiem, który jest tworzony przez jakość składników. W kolejnych tygodniach wybierzemy się na wyprawę po całym basenie morza Śródziemnego, żeby następne odsłony naszej karty były podróżą zarówno po Europie, Północnej Afryce i Izraelu – komentuje Norbert Redkie / Founder, CEO & Non-executive Head Chef Grupa Warszawa/, który serdecznie pozdrawia wszystkich czytelników z Barcelony i Girony, gdzie aktualnie czerpie inspiracje na lokalnych targach.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – WRZESIEŃ / PAŹDZIERNIK 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
Co więc znajdziemy w odsłonie Cucina di Syreni Śpiew, która weszła w życie 7 listopada?

Kanapki z regionu Emilia-Romania, specjalność włoskiego street food’u – Piadiny, Sałaty inspirowane tradycyjnymi smakami regionu Kampanii i Lombardii, klasyczne włoskie przekąski – Antipasti, Aromatyczny i gorący, inspirowany regionem Veneto krem z sycylijskich pomidorów, słodkości z narciarskich stoków Dolomitów, a także nowe pozycje w dziale Tradycyjnych Pizz Neapolitańskich.

W ofercie znajdziemy bardzo dużą ilość pozycji wege oraz wegan, o które w szczególności zadbał sam Współwłaściciel, weganin, a także nowa Chef Dorota Mrówka, która od 2015 roku rozwija się w kuchni roślinnej, a także jest prowadzącą warsztaty kulinarne z wegańskiego cukiernictwa w CookUp studio.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.