Szef kuchni Tremonti Ski & Bike Resort w Karpaczu wybrany

Udostępnij artykuł
Andrzej Sawka, swoją karierę zawodową rozpoczął w 2014 roku w Niemczech. Szkolił się pod okiem najlepszych szefów kuchni zarówno w kraju jak i za granicą, pracując w restauracjach i 4 i 5 gwiazdkowych hotelach.

Wraz z zespołem dwukrotnie został doceniony w przewodniku „Poland 100 Best Restaurants otrzymując nagrodę „GRAND AWARD OF EXCELLENCE w roku 2018 i 2019.

 W kuchni najbardziej ceni sobie zaangażowanie, zgrany i profesjonalny zespół oraz chęć doskonalenia siebie poprzez ciągłepodnoszenie poprzeczki w każdym wykonywanym zadaniu. W menu stawia na świeże i lokalne produkty, łącząc tradycję z nowoczesnością. Praca, którą wykonuje jest jednocześnie jego pasją i możliwością zawodowej realizacji poprzez kulinarne ekspresje.

Tremonti Ski & Bike Resort ma być obiektem w stylu alpejskim, dlatego też i menu ściśle związane będzie z tym obszarem.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE
kwiecień-maj 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 03.07.2020
Aktualizacja: 03.07.2020