Szef kuchni w Crowne Plaza Warsaw- The HUB oraz Holiday Inn Express Warsaw- The HUB wybrany

Udostępnij artykuł
W nowo powstającym kompleksie stanowisko to zajął Paweł Suchenek. Związany z gastronomią od ponad dwudziestu lat, doświadczenie zdobywał między innymi w hotelach sieci Marriott w Szwajcarii, Belgii, Wielkiej Brytanii i Armenii, swoje umiejętności szlifował również w pałacu jego wysokości szejka Hamad bin Khalifa Al Thani – byłego emira, który abdykował na rzecz swojego syna – w egzotycznym Katarze. Przez sześć lat pracował jako szef kuchni w luksusowym hotelu butikowym The Rialto w Warszawie.

Jako szef kuchni Paweł Suchenek będzie odpowiadał za koncepcję gastronomiczną oraz kreacje menu w restauracji Nova Wola, Sky Barze, a także lobby barze. Czuwać będzie również nad ofertą bankietową hotelu Crowne Plaza Warsaw- The HUB, w którym powstaje nowoczesna przestrzeń konferencyjna.

Dwumarkowy obiekt powstaje w centrum Warszawy, w jednej z najbardziej dynamicznie rozwijających się dzielnic miasta, przy Rondzie Daszyńskiego. The Warsaw HUB, innowacyjny projekt firmy Ghelamco Poland, będzie unikalnym połączeniem funkcji hotelowych, biurowych oraz handlowych z przyjazną komunikacją, jaką zapewni bezpośrednie połączenie budynku tunelem ze stacją metra.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – MARZEC 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Oba hotele- Holiday Inn Express Warsaw – The HUB oraz Crowne Plaza Warsaw- the HUB należą do największej sieci hotelowej na świecie- IHG® (InterContinental Hotels Group), a marka Crowne Plaza w kompleksie The HUB pojawi się w Polsce po raz pierwszy. Hotele zaoferują w sumie 430 komfortowych pokoi, centrum konferencyjne o powierzchni ponad 1400 metrów kwadratowych, niezwykły Sky Bar z tarasem zlokalizowanym na 21. piętrze wieżowca, z którego będzie można podziwiać panoramę Warszawy oraz współczesna restauracja Nova Wola z oryginalną ofertą Polskich i międzynarodowych dań.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 16.04.2020
Aktualizacja: 16.04.2020