Tegoroczne zawody Dalla Corte Cup ruszają w piątek

Udostępnij artykuł
Kolejna edycja zawodów Dalla Corte Cup organizowana przez Best CS i Freehand Coffee Roasters zbliża się wielkimi krokami. Odbędzie się w dniach 10-11 stycznia, w nowej miejscówce na kulinarnej mapie Warszawy – Kuchni Żoliborz.

Tegoroczna pula nagród ma wartość ponad 26 tys. zł w tym nagrody pieniężne i główna nagroda ekspres Dalla Corte Studio wraz z młynkiem Dalla Corte Max.

Tradycyjnie już, zawodnicy zmierzą się w trzech rundach – Latte Art, Order i Flow Profiling.

Co ważne, regulamin zakłada start baristów, którzy nie stawali na najwyższym podium MPB, MPLA, MPCIG, MPBC, MPCT. W ten sposób organizatorzy chcą promować młodych, utalentowanych baristów, dla których start w zawodach będzie szansą na obycie ze sceną i sędziami.

Dla zawodników i wszystkich gości przygotowano także szereg wydarzeń towarzyszących:

Piątek – 10 stycznia:

11.00 – warsztaty brewing z Kamilą Adamiec „Dripper Origami – czym się charakteryzuje i jak zaparzyć w nim kawę?

15.00 – warsztaty z Dalla Corte (uwaga! warsztaty w języku angielskim)

16.00 – Warsztaty z BRITA Polska “System odwróconej osmozy PROGOUARD Coffee”

19.00+ – specjalne menu cocktailowe – kawa + Dictador Rum przygotowane przez VICE Mistrza Polski Coffee in Good Spirits  Michała Ziemlewicza

Sobota – 11 stycznia:

13.00 – 15.00 – cupping kaw z polskich palarni specialty prowadzony przez Mistrzynię Polski Brewers Cup Kamilę Adamiec

Regulamin dostępny pod adresem: https://linkd.pl/psrk
Strona wydarzenia:
www.facebook.com/events/2595988973832774/

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 08.01.2020
Aktualizacja: 08.01.2020