Time: Raffles Europejski Warsaw wśród 100 najlepszych miejsc na świecie

Udostępnij artykuł
Na początku roku, Raffles Europejski Warsaw z dumą prezentował się na okładce i łamach naszego czasopisma Świat Hoteli. W ekskluzywnym wywiadzie dyrektorzy hotelu – po raz pierwszy spośród wszystkich mediów, także światowych, jeszcze przed otwarciem – uchylili rąbka skrzętnie ukrywanych tajemnic związanych z inauguracją obiektu i planowaną strategią. Tymczasem już dziś hotel został umieszczony na liście „World’s Greatest Places 2018” przygotowanej przez amerykański magazyn TIME.

Lista, opracowana po raz pierwszy, powstała na bazie rekomendacji redaktorów i ekspertów, którzy wybrali 100 najbardziej ekscytujących, innowacyjnych i pięknych destynacji podróżnych na całym świecie. W zestawieniu znalazły się hotele, restauracje, spa oraz inne atrakcje. Lista została opublikowana 23 sierpnia 2018.

Raffles Europejski Warsaw, dawniej Hotel Europejski, rozpoczął swoją działalność w 1857 roku i przez dziesięciolecia był jednym z najbardziej rozpoznawalnych hoteli w Europie. Dziś symbol XIX i XX wiecznej Warszawy powraca do czasów świetności, otwierając drzwi pod marką Raffles Hotels & Resorts. Od otwarcia pierwszego hotelu w Singapurze w 1887 roku, Raffles stał się ikoną wśród hoteli pięciogwiazdkowych, zapewniając gościom niezrównany serwis w spektakularnych wnętrzach. Raffles Europejski Warsaw jest jednym z trzech, po Paryżu i Stambule, hoteli słynnej sieci Raffles Hotels & Resorts w Europie. Hotel oferuje 106 pokoi i apartamentów, w których wyeksponowano oryginalne elementy wystroju oraz kolekcję prac współczesnych polskich artystów. Do dyspozycji gości jest również restauracja Europejski Grill, legendarny Long Bar, cukiernia Lourse Warszawa, Humidor, Pavilion na hotelowym patio oraz Raffles Spa.

ZACHĘCAMY DO LEKTURY PUBLIKACJI
O RAFFLES EUROPEJSKI WARSAW
,
ŚWIAT HOTELI luty-marzec 2018
> prosimy kliknąć aby zapoznać się z wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 28.08.2018
Aktualizacja: 29.08.2018