TOP 10 urządzeń gastronomicznych z oferty Koree

Udostępnij artykuł
Firma od 17 lat dostarcza urządzenia gastronomiczne. Współpracuje z największymi sieciami gastronomicznymi, m.in. McDonald’s, Burger King, Dominos Pizza, Pizza Hut, KFC, North Fish oraz ze stacjami paliw Circle K, Lotos, Amic, Unimot, sieciami sklepów spożywczych: Jeronimo Martins, Żabka, a także z cukiernią Sowa, wieloma supermarketami, kawiarniami, palarniami kawy oraz licznymi klientami indywidualnymi.

Sukces sieci, restauracji, kawiarni czy baru zależy od wielu czynników, ale obecność gości, to podstawa. Właściciele obiektów gastronomicznych zabiegają zatem o to, aby goście czuli się u nich jak najlepiej i aby wracali jak najczęściej.

Goście zwracają uwagę m.in. na lokalizację restauracji, wiarygodność obiektu, elastyczność w dostosowaniu do ich potrzeb, wystrój wnętrza, panującą tam atmosferę, czystość, sposób nakrycia stołu, wygląd i estetykę potraw oraz oczywiście na smak serwowanych tam dań. Aby oferta gastronomiczna była interesująca i atrakcyjna dla gości, warto zadbać o optymalne urządzenie kuchni.

Obserwując rynek usług gastronomicznych w Polsce, wybraliśmy 10 topowych urządzeń z oferty firmy KOREE, które warto wybrać, aby restauracja, kawiarnia czy bar cieszyły się powodzeniem wśród gości.

1.MERRYCHEF – Kuchenka Eikon® e2s jest doskonałym wyborem dla każdego, kto chce przygotować świeże, gorące posiłki na żądanie, w miejscu, gdzie wolna przestrzeń jest na wagę złota. Można w niej gotować, przygotowywać tosty, grillować, piec i podgrzewać świeże lub mrożone produkty.  Kuchenka łączy w sobie trzy technologie: mikrofale, konwekcja, sterowane uderzenie gorącym powietrzem. Daje to użytkownikowi możliwość szybkiej zmiany menu i wprowadzania dodatkowej oferty posiłków, przy zastosowaniu tylko jednego małego urządzenia.

2. MODBAR – to rewolucyjny system parzenia kawy, którego głównym założeniem jest tworzenie w kawiarni otwartego baru, który zapewni bezpośredni kontakt baristy
z gośćmi. Jest to najbardziej stabilny system parzenia espresso w wersji under-counter. Urządzenie powstało w oparciu o współpracę z baristami, właścicielami kawiarni, palarniami i technikami maszyn. Modbar wyznacza nową jakość obsługi klienta, a także trendy w designie lokali gastronomicznych.

3. LA MARZOCCO – ekspres KB 90 AV – zaprojektowany został z myślą o zwiększeniu wydajności pracy baristy i jej jednoczesnym ułatwieniu. La Marzocco przeprojektowało system umieszczania portafiltra w grupie zaparzającej, co przyspiesza pracę i zmniejsza obciążenie nadgarstków baristów. Na efektywność KB90 wpływa również system Steam Flush: po każdej ekstrakcji, grupa zaparzająca czyszczona jest wyrzutem gorącej pary, co pozwala utrzymać ją w czystości nawet podczas godzin szczytu. KB90 to również nowy poziom ekspresji w designie ekspresów do kawy.

4. THERMOPLAN –  Black&White4 CTM RL –   automatyczny, profesjonalny ekspres do kawy szwajcarskiej produkcji. Jest to idealne rozwiązanie wszędzie tam, gdzie wymagana jest wyjątkowa jakość w połączeniu z wydajnością
i innowacją. Dzięki bogatym możliwościom konfiguracji można wybrać odpowiednie rozwiązanie dla swoich potrzeb.

5. CONVOTHERM –  C4 6.10 easyTouch – piec konwekcyjno-parowy z serii mini jest doskonałym  kuchennym urządzeniem gastronomicznym do pieczenia, grillowania, gotowania na parze, zapiekania, smażenia i odgrzewania potraw. Niewielkie wymiary sprawiają, że urządzenie zmieści się w każdej kuchni. Przez dużą szybę doskonale widać co znajduje się w środku. Dzięki wysokiej jakości wykończenia w kolorze srebrnym, urządzenie bardzo dobrze prezentuje się w czasie gotowania na oczach gości w restauracjach i sklepach.

6. DITTING – PEAK, automatyczny młynek do kawy typu “on demand”. Odporny  na zużycie i z jeszcze lepszym odprowadzaniem ciepła, dzięki zastosowanej  podwójnej wentylacji. Każda porcja kawy jest równomiernie i świeżo mielona. Młynek jest idealnym rozwiązaniem dla kawiarni, restauracji, hoteli i firm cateringowych, które cenią sobie wysokiej jakości kawę, pełną smaku i aromatu. Młynek ma płaskie żarna i możliwość programowania pojedynczej i podwójnej dozy.

7. FKI – płyta grillowa, umożliwia kontrolowanie zarówno czasu smażenia jak
i temperatury płyt grillujących. Zastosowane dwie lub trzy strefy grzewcze pozwalają na przygotowywanie różnych produktów spożywczych, w optymalnych dla nich warunkach, w tym samym czasie. Można także po prostu wyłączyć jedną ze stref grzewczych, aby oszczędzać energię podczas mniej ruchliwych okresów.
FKI – grill rolkowy, stosowany jest do ogrzewania kiełbasek. Rolki (aluminiowe, pokryte teflonem) wolno się obracają gwarantując równomierne ogrzewanie produktów. Wewnątrz rolek jest element grzewczy, który zapewnia stałą i równomierną temperaturę ogrzewania. Urządzenie jest łatwe w obsłudze i czyszczeniu, dzięki łatwemu dostępowi do wszystkich części grilla.
FKI – opiekacz, przydatny jest wszędzie tam, gdzie jest ograniczona przestrzeń. Zarówno górna jak i dolna płyta są podgrzewane. Stała odległość 15/25 mm między pokrytą teflonem górną i dolną płytką zapewnia łatwe użytkowanie, gwarantując identycznie dobry rezultat za każdym razem. Opiekacz jest wykonany ze stali nierdzewnej, jest trwałą i wydajną maszyną, która jest łatwa do czyszczenia
i konserwacji.

8. FETCO CBS-2131-XTS – profesjonalny przelewowy ekspres do kawy,
z programowalnym ekranem dotykowym, ma możliwość zapisania do 4 programów zaparzania, a także historii błędów. Zapewnia równomierną ekstrakcję kawy.  Jest odporny na osadzanie się kamienia, co oznacza mniej czynności serwisowych. Przydatny wszędzie tam gdzie odbywają się konferencje lub eventy, gdyż jest w stanie przygotować w krótkim czasie kawę dla wielu osób.

9. LINCOLN – piec Impinger II 1100 – profesjonalny taśmowy piec gastronomiczny, to  jedno z najlepszych urządzeń na rynku do ciągłego pieczenia. Dzięki technologii Air Impingement oraz FastBake umożliwia szybkie podgrzewanie, pieczenie oraz zapiekanie nawet dużych ilości potraw.  Pozwala to na sprawną realizację zamówień gości. Technologia ta umożliwia przyrządzanie dużych ilości, doskonałej jakości produktów, w minimalnym czasie.

10. MANITOWOC ICE  – kostkarki do lodu,  to urządzenia, które w branży HoReCa cieszą się renomą najnowocześniejszych i najbardziej niezawodnych urządzeń o niskim zużyciu energii i znakomitej wydajności. Seria produktów obejmuje urządzenia do produkcji lodu o kształcie ośmiokątów, lodu w kostkach, w bryłach, płatkach oraz lodu łuskowego do różnego rodzaju zastosowania.

W zależności od profilu prowadzonej działalności gastronomicznej, możecie Państwo wybrać odpowiednie urządzenia gastronomiczne z oferty Koree.  Firma zaprasza do swojej siedziby przy ul. Krętej 34A w Ożarowie Mazowieckim. Szef kuchni chętnie podpowie, w jaki sposób skonstruować kartę dań, a także przeprowadzi szkolenie dla kucharzy, którzy będą pracować na zakupionych w naszej firmie urządzeniach gastronomicznych.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 10.03.2020
Aktualizacja: 10.03.2020