Tradycyjne ciasta na świąteczny stół od Grycana

Udostępnij artykuł
– Piernik Staropolski z bakaliami, tradycyjny makowiec, a może babka drożdżowa? Każdy z nas ma swoje ulubione słodkości, bez których nie wyobraża sobie świąt. Wszystkie nasze ciasta przygotowywane są według rodzinnych przepisów, w naszych pracowniach cukierniczych. Mamy nadzieję, że ich wyjątkowy smak będzie miłym akcentem podczas rodzinnych spotkań – mówi Elżbieta Grycan, właścicielka marki Grycan – Lody od pokoleń.

W ofercie świątecznej znajdują się: Tort Makowo-Kawowy z migdałami – makowy biszkopt nasączony alkoholowym ponczem, przełożony kremem na bazie mascarpone z dodatkiem kawy. Wykończony kremem i prażonymi płatkami migdałów. Dostępny w trzech rozmiarach: małym 53,00 zł, średnim 79,00 zł i dużym 99,00 zł, Piernik Staropolski z bakaliami – pełen ręcznie krojonych bakalii, przekładany domowymi powidłami śliwkowymi, oblany czekoladą i ozdobiony orzechami włoskimi w cenie 29,90 zł, Makowiec luksusowy – z drożdżowego ciasta, w które została zawinięta aromatyczna masa makowo-bakaliowa, w cenie 28,50 zł, Makowiec z kruszonką – przygotowany na kruchym cieście, z masą makowo-bakaliową i posypany kruszonką, w cenie 29,00 zł, Babka drożdżowa luksusowa – z rodzynkami polana domowym lukrem, w cenie 24,50 zł, Kutia wigilijna – połączenie maku, pszenicy, orzechów włoskich i miodu w opakowaniu 500 ml w cenie 18,90 zł.

SWEETS & COFFEE
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Oferta świątecznych ciast jest dostępna na wynos w następujących lodziarnio-kawiarniach w Warszawie: ul. Puławska 11, ul. Francuska 16, ul. Grójecka 64, ul. Korkowa 92, ul. Nowy Świat 57/59, Al. Rzeczypospolitej 18, CH Arkadia, CH Atrium Reduta, CH Auchan Piaseczno, CH Atrium Promenada, CH Atrium Targówek, CH Bemowo, CH Blue City, CH Factory Annopol, CH Ferio Wawer, CH Galeria Mokotów, CH Galeria Północna, CH Janki, CH KEN Center, CH King Cross Praga, CH Łopuszańska, CH M1 Marki, CH Rondo Wiatraczna, CH Sadyba Best Mall, CH Warszawa Wileńska, CH Wola Park, CH Złote Tarasy. W lodziarnio – kawiarniach w całej Polsce dostępne są Piernik Staropolski z bakaliami oraz Kutia wigilijna.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 18.12.2018
Aktualizacja: 19.12.2018