Tradycyjne wielkanocne ciasta u Grycana

Udostępnij artykuł
Wielkanocne wypieki są już dostępne w warszawskich lodziarnio-kawiarniach Grycan – Lody od pokoleń. Na gości czekają: mazurki, babka drożdżowa luksusowa, sernik z krówką, makowiec luksusowy, a także pełna bakalii pascha.

– Wielkanocne wypieki, które proponujemy gościom lodziarnio-kawiarni przygotowywane są rzemieślniczymi metodami, na bazie tradycyjnych receptur, które są w rodzinie od pokoleń. Mamy nadzieję, że świąteczne propozycje naszej produkcji znajdą miejsce na państwa stołach. Serdecznie zapraszamy!  – mówi Elżbieta Grycan, właścicielka sieci Grycan – Lody od pokoleń.

W świątecznej ofercie marki Grycan znalazły się tradycyjne wielkanocne smaki. Mazurki, których podstawą jest kruche, maślane ciasto, przekładane są domowymi powidłami śliwkowymi i wykończone orzechowym wianuszkiem. Udekorowane prawdziwym, gęstym kajmakiem i bogato zdobione orzechami, migdałami oraz suszonymi owocami będą piękną dekoracją wielkanocnego stołu. W świątecznej ofercie znalazły się także babka drożdżowa polana gęstym, słodkim lukrem, tradycyjny makowiec oraz pascha z bakaliami, która powstaje na bazie najwyższej jakości twarogu, masła i bakalii: suszonych moreli, skórki pomarańczowej oraz rodzynek nasączonych rumem. Tegoroczną nowością w ofercie wielkanocnej jest sernik
z krówką – delikatny, puszysty sernik udekorowany kajmakiem oraz prażonymi płatkami migdałowymi, dostępny w dwóch rozmiarach.

W ofercie lodziarnio-kawiarni w Warszawie dostępne są:

  • Mazurki w sześciu smakach: mały w cenie 29,90 zł, średni w cenie 39,90 zł i duży w cenie 65,90 zł,
  • Sernik z krówką: mały w cenie 29,00 zł i średni w cenie 49,00 zł,
  • Babka drożdżowa luksusowa w cenie 24,50 zł,
  • Makowiec luksusowy w cenie 28,50 zł.
  • Pascha z bakaliami w cenie 21,90 zł.

W ogólnopolskiej ofercie dostępna jest pascha z bakaliami w cenie 21,90 zł

Produkty z wielkanocnego menu są dostępne w lodziarnio-kawiarniach Grycan – lody od pokoleń do soboty 20 kwietnia.

 

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

 

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 15.04.2019
Aktualizacja: 15.04.2019