Wielkanocne wypieki są już dostępne w warszawskich lodziarnio-kawiarniach Grycan – Lody od pokoleń. Na gości czekają: mazurki, babka drożdżowa luksusowa, sernik z krówką, makowiec luksusowy, a także pełna bakalii pascha.
– Wielkanocne wypieki, które proponujemy gościom lodziarnio-kawiarni przygotowywane są rzemieślniczymi metodami, na bazie tradycyjnych receptur, które są w rodzinie od pokoleń. Mamy nadzieję, że świąteczne propozycje naszej produkcji znajdą miejsce na państwa stołach. Serdecznie zapraszamy! – mówi Elżbieta Grycan, właścicielka sieci Grycan – Lody od pokoleń.
W świątecznej ofercie marki Grycan znalazły się tradycyjne wielkanocne smaki. Mazurki, których podstawą jest kruche, maślane ciasto, przekładane są domowymi powidłami śliwkowymi i wykończone orzechowym wianuszkiem. Udekorowane prawdziwym, gęstym kajmakiem i bogato zdobione orzechami, migdałami oraz suszonymi owocami będą piękną dekoracją wielkanocnego stołu. W świątecznej ofercie znalazły się także babka drożdżowa polana gęstym, słodkim lukrem, tradycyjny makowiec oraz pascha z bakaliami, która powstaje na bazie najwyższej jakości twarogu, masła i bakalii: suszonych moreli, skórki pomarańczowej oraz rodzynek nasączonych rumem. Tegoroczną nowością w ofercie wielkanocnej jest sernik
z krówką – delikatny, puszysty sernik udekorowany kajmakiem oraz prażonymi płatkami migdałowymi, dostępny w dwóch rozmiarach.
W ofercie lodziarnio-kawiarni w Warszawie dostępne są:
- Mazurki w sześciu smakach: mały w cenie 29,90 zł, średni w cenie 39,90 zł i duży w cenie 65,90 zł,
- Sernik z krówką: mały w cenie 29,00 zł i średni w cenie 49,00 zł,
- Babka drożdżowa luksusowa w cenie 24,50 zł,
- Makowiec luksusowy w cenie 28,50 zł.
- Pascha z bakaliami w cenie 21,90 zł.
W ogólnopolskiej ofercie dostępna jest pascha z bakaliami w cenie 21,90 zł
Produkty z wielkanocnego menu są dostępne w lodziarnio-kawiarniach Grycan – lody od pokoleń do soboty 20 kwietnia.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.