Truskawki w menu Podwala, Jeff’sa oraz Szwejka

Udostępnij artykuł
Restauracje spod szyldu grupy Jarczyński oficjalnie rozpoczęły sezon na truskawki. Podwale 25 Kompania Piwna, U Szwejka oraz warszawskie lokale sieci Jeff’s wprowadziły specjalne menu.  

W czerwcu, jak co roku, w restauracjach króluje sezonowe menu z truskawkami w roli głównej. Lokale prześcigają się w komponowaniu interesujących, niebanalnych dań lub stawiają na sprawdzone, klasyczne rozwiązania, na które zawsze znajdą się chętni.

Warszawskie lokale: Podwale 25 Kompania Piwna, U Szwejka, oraz restauracje Jeff’s w Warszawie dobrze przygotowały się na owocowy sezon.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Szwejk, restauracja przy placu Konstytucji, postawił nie tylko na połączenie truskawek w klasycznej formie, czyli koktajl, owoce z galaretką i naleśniki, ale również na nowoczesne podeście i połączenie  polędwiczek wieprzowych z truskawkowym balsamico.

W sezonowym menu Podwala, lokalu zlokalizowanego przy warszawskiej Starówce, każdy znajdzie coś dla siebie. Truskawkowy chłodnik doskonale sprawdzi się jako lunch podczas upału, a zielona sałatka z sosem balsamico, truskawkami i ricottą zadowoli najbardziej wyrafinowane podniebienie.
W menu znajdują się także owocowe pierogi i tiramisu oraz specjalnie dla dzieci – makaron z musem ze świeżych truskawek.

Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie RG2019banner.png

Dwie restauracje z logiem Jeff’s w Warszawie serwują dania w swoim sztandarowym, amerykańskim stylu. W sezonowym menu znajdziemy klasyczny chłodnik i truskawki ze śmietaną, ale także pierogi z ricottą i truskawkową salsą oraz nowy, bezalkoholowy koktajl. Truskawkowa Energia Wuja Sama to pobudzające połączenie Burna, grenadyny i świeżych owoców.

Podczas wizyty w malowniczym Ogrodzie Saskim w Warszawie warto odwiedzić także restaurację St. Antonio, gdzie w menu czekają truskawki z bitą śmietaną oraz orzeźwiająca truskawkowa lemoniada.

Właścicielem restauracji Podwale, U Szwejka oraz Jeff`s jest Artur Jarczyński, który od 28 lat z sukcesem prowadzi na polskim rynku sieć restauracji, do której należą także takie marki jak: Shipudei Berek, Der Elefant, Otto Pompieri, St Antonio, Pod Wawelem, Sukiennice, Bazyliszek.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 19.06.2019
Aktualizacja: 19.06.2019