Trwa Delivery Week – dołączają kolejne miasta i restauracje

Udostępnij artykuł
Już trzeci tydzień trwa festiwal wspierania restauracji, stworzony przez Restaurant Week. Wydarzenie ma na celu pomoc restauracjom w tym trudnym dla nich okresie. Goście mają możliwość zamówienia z restauracji dwudaniowego “domowego doświadczenia restauracyjnego” w festiwalowej cenie 35 zł (z dostawą lub odbiorem własnym, dostawa 12,5 zł w całości dla restauracji).
Obraz zawierający żywnośćOpis wygenerowany automatycznie

Organizatorów pozytywnie zaskoczyło zaangażowanie i chęć pomocy restauracjom ze strony gości. Od początku Festiwalu Goście zamówili już ponad 7 000 menu! Festiwal obecnie odbywa się w ośmiu miastach, takich jak: Warszawa, Wrocław, Kraków, Szczecin, Lublin, Łódź, Szczecin, Białystok, na obszarze Trójmiasta oraz Aglomeracji Śląskiej. Wciąż można zgłosić swoją restaurację i wziąć udział w festiwalu. Zgłoszenia są przyjmowane mailowo na marcin.wawrzen@restaurantweek.pl

Sam proces przygotowania i dostawy dań poddany został ostrym zaleceniom sanitarno-epidemiologicznym. Według zaleceń, jedzenie ma być przygotowywane w maskach i rękawiczkach higienicznych, strefy dostaw nie mogą się przenikać, a dostawcy mają często dezynfekować ręce i pojazdy. Podobnie, jak w Restaurant Weeku, zamówienia można składać najpóźniej dzień wcześniej. Zachowana jest więc wciąż filozofia #SzanujJedzenie, zgodnie z którą restauracje znając wcześniej dokładną liczbę Gości i ich menu, zamawiają dokładnie taką ilość składników, jakiej potrzebują.

Dwudaniowe menu w festiwalowej cenie 35 zł można już zamawiać na www.DeliveryWeek.pl. Festiwal potrwa do odwołania.

Według badań przeprowadzonych w kwietniu br. przez GfK wynika, że 38 proc. osób biorących udział w badaniu twierdzi, że gotowanie w domu podczas epidemii jest dla nich uciążliwe. Wynik ten utwierdza w przekonaniu, że dostawy posiłków prosto do domu pomogą nie tylko restauratorom, ale także odciążą tych, którzy nie chcą gotować w domach.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – MARZEC 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Lista restauracji biorących udział w wydarzeniu:

Warszawa: Studio Buffo, Kubek w Kubek Bistro, Mojo Picon, Tanuki Sushi, The Cool Cat TR,
Le Cedre 61, Gniazdo Smaku, Beirut hummus & music bar, Waniliowa, Ellada Souvlaki Bar, Mille Vigiani Syta 93, Capri Ristorante Pizzeria & Cafe, Pełną Parą PoWiśle, Trattoria Prima Pasta, J:, Na Cyplu, Widoczna, Otorongo, Leonardo Verde, Stół Praski, Prosta Historia, La Finestra, Ferment Praski, Camelot Pub Pizza Cafe, Pasadena Dining Room, Ten Sushi, Wabu Sushi & Japanese Tapas, Taverna Patris, W Małym Domku, SKAZKA, Szara Eminencja x Piaseczno, Casa Ristoranti, Na Lato, Casablanca, Czerwony Wieprz, Foodie Rollins, La Tomatina, Pańska 85 Restaurant & Bar, Bawarchi, KOKU Sushi Warszawa ursus, El Botellon, Fabryka Pizzy Ursynów KEN, Mandala Mokotów, Mandala Bielany, Jagiellońska, Paloma nad Wisłą, Maska Bistro, ART. SUSHI, India Express, TAPAS gastrobar, Sushi Bar Plac Unii 1, Mąka i Woda, Plac Hallera, BASIL & LIME, 

Białystok: Bistro Dobra Zmiana, Kowelin, KOKU SUSHI, NA SERIO, Piu’di Pizza

Kraków: ALBERTINA Restaurant & Wine, Nowy Spichlerz, Pinateka, Corleone, Musso Sushi – Sukiennicza 8, Hilo Bistro & Bar, Chez Nicholas, Well Done, Moo Moo Steak & Wine, Mo-ja cafe&bistro, Włoska, EDO FUSION ASIAN CUISINE, Maho sushi & restaurant, Asia Deli, Bistro Durum, Poco Loco & Tequilla Bar, Bhajan Cafe, Sissi Restaurant & Wine

Łódź: Las Tablas Tapas Bar, DaVella, Pittu Pittu, Komediowa, Nie Lada Restobar, KOKU Sushi, Browar Księży Młyn, The Chef

Lublin: 16 Stołów, MUSI SUSHI, Botanika – Zjedz i Wypij, Za Kulisami, Locomotiva

Poznań: HATTI, BulwaR, Radhe Vega, Jemsushi, Do Środka, Panpanini, Żuk, Model Moderno, Cztery Pory Roku, Concordia taste, Stara Wozownia, U Myśliwych, Tośka Cantine, IL PADRINO, Olivvetta

Aglomeracja Śląska: Kagami Sushi, WunderBAR, Villa VIENNA, Ważne Miejsce, Well Done, Kofuku, Dobry Zbeer, Thai-Pan Oriental Taste, Kraken Restopub, Upojeni, La Squadra Ristorante

Szczecin: Chinkalnia Restauracja Gruzińska, Jin Du, Sake SUSHI&THAI, The Kitchen Meet & Eat, Kathmandu Restaurant, Kęs Bistro&Lounge, Resto Bar Parkowa 13, Niebo – Wine Bar Cafe, DaDom – Restauracja Koreańska

Trójmiasto: Muszla, Osteria Fino, Ducha 66, Gyozilla

Wrocław: Bistro 8 ½, Szynkarnia – local food & multitap, Pochlebna, Izakaya Sushi Kiełczów, Mińska 38, Papagajo, LUNA, Pumo di Puglia, Samarqand, Zwycięska 9, Smaki Indii, Concept Stu Mostów, Szajnochy 11, Fatboy sushi Kiełczowska, Chwila Moment Coffee & Food, Sushi Lovers, Kofuku Sushi, CK Restauracja, Sushi Spot, Alyki.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 20.04.2020
Aktualizacja: 20.04.2020