Warszawa: Nowa cukiernia w Śródmieściu

Udostępnij artykuł
Misianka funkcjonuje już od 25 lat w Parku Skaryszewskim. Właścicielką lokali jest Anna Zielińska. Nowy punkt pod tym samym szyldem został otwarty przy ul. Grzybowskiej 4 w Warszawie.
Misianka Śródmiejska to sklep firmowy i kawiarnia. Skosztujemy tutaj tortów bezowych i klasycznych, serników, strucli makowej lub orzechowej, faworków, piernika staropolskiego, szarlotki, placka drożdżowego, tart czy babeczek. Na miejscu można kupić także chleb. Jednak Misianka to nie tylko słodkości. W swojej ofercie marka posiada też propozycje słone: pierogi, quiche, kulebiaka czy lasagne.
Lokale są przyjazne nie tylko rodzinom z dziećmi, ale także zwierzętom.  Mają także psią klientelę, stąd pomysł na wypiekanie Psianek – naturalnych ciasteczek dla czworonogów. Punkty cukierni są otwarte codziennie. Od poniedziałku do piątku od 8:00 do 19:00, a w sobotę i niedzielę od 10:00 do 17:00.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.
Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 16.10.2018
Aktualizacja: 16.10.2018