Warszawa: Pinsa otwiera drugi lokal

Udostępnij nas na:
Punkt na Saskiej Kępie był pierwszym w Polsce, który serwował ten przysmak czyli placki z różnymi dodatkami. Właściciele, którzy od lat prowadzą w stolicy restauracje pod szyldem Trattoria Rucola, mają wyłączność na sprzedaż pinsy. Nowy lokal zostanie otwarty 10 lutego przy ul. Klimczaka 1.

Czym Pinsa różni się od znanej wszystkim pizzy? Zawiera mniej tłuszczu i jest lekkostrawna. Ciasto ma w składzie mniej oliwy z oliwek, więcej wody i powstaje ze specjalnej mieszanki najwyższej jakości mąk (ryżowej, sojowej i pszennej) sprowadzanej z Włoch. Wszystkie użyte składniki są wolne od GMO.

Na Francuskiej można spróbować Pinsy w 16 smakach – zarówno w wersji wytrawnej (wśród dodatków m.in. włoskie szynki, sery, owoce morza), jak i na słodko. Tradycjonaliści w menu znajdą, m.in. basilico – mozzarella, sos pomidorowy i świeża bazylia. Bardziej wymagający na pewno zechcą spróbować wersji Pinsa con polipo – grillowana ośmiornica, świeża rukola, sałata karbowana, pomidorki cherry, sos czosnkowo-cytrynowy. Na najmłodszych czeka cioccolato – mozzarella, nutella, banan, wiórki kokosowe. Smakosze włoskiej kuchni mogą spróbować arancini (ryżowe kulki z gorącym nadzieniem podawanych w chrupiącej panierce), fritto misto (owoce morza w panierce podawane z cytryną i pikantnym sosem koktajlowym lub sosem czosnkowo-limonkowym), a na deser zjeść sycylijskie cannoli czyli chrupiące rurki z kremem ricotta z dodatkami.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.