Warszawa: Putka zaprasza na Wolę do nowego punktu

Udostępnij artykuł
W ofercie znajdują się wysokiej jakości pieczywo i wyroby cukiernicze. Obecnie wypiekanych jest ponad 80 rodzajów chleba, bułek i bułeczek oraz ponad 120 wyrobów ciastkarsko-cukierniczych. Klienci, którzy szukają prostych i smacznych przekąsek do pracy czy szkoły, znajdą je wśród szerokiego asortymentu świeżo przygotowywanych w piekarni kanapek, sałatek oraz jogurtów z dodatkami. Nowy punkt powstał przy ul. Karolkowej 28.

W dniu otwarcia na wszystkich klientów czekała darmowa kawa oraz zorganizowano loterię. Każy los był zwycięski.

Piekarnie Cukiernie Putka to firma rodzinna o korzeniach rzemieślniczych i 100-letniej historii. W swojej działalności łączy tradycję z nowoczesnością, aby codziennie dostarczać Klientom produkty najwyższej jakości.

Obecnie pieczywo i wyroby cukiernicze Putka można kupić w prawe 120 piekarniach własnych i ok. 30 piekarniach patronackich na terenie Warszawy i okolic, Skierniewic i Łodzi, jak również w mniejszych i większych sklepach spożywczych. Wypieki Putka wytwarzane są w trzech miejscach w Warszawie i okolicach. W sierpniu 2016 r. w Jawczycach pod Ożarowem Mazowieckim uruchomiono największą i najbardziej nowoczesną piekarnię główną pod szyldem Putka. W grudniu tego samego roku po gruntownym remoncie piekarni na warszawskim Grochowie, ruszyła w niej produkcja pieczywa i cukiernictwa bezglutenowego. Produkty cukiernicze wytwarzane są natomiast w cukierni głównej w Warszawie-Wesołej.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 21.02.2020
Aktualizacja: 21.02.2020