Wiemy, jak będzie wyglądał hotel na wrocławskich Bielanach

Udostępnij artykuł

Głównymi atutami nowej inwestycji będzie między innymi: przestrzeń konferencyjna oraz restauracyjna o łącznej powierzchni 3200mkw, w tym główna sala bankietowa o powierzchni 574mkw i 4,5m wysokości pozwalająca na organizacje przyjęć dla blisko 600 osób z możliwością podziału trzy części.

ŚWIAT HOTELI
NAJBARDZIEJ PRAKTYCZNE, NOWOCZESNE
I NIEZALEŻNE CZASOPISMO HOTELARZY
link do aktualnego numeru
MAJ 2018

Dodatkowo lokalizacja przy głównym węźle komunikacyjnym łączącym wchód i zachód Polski, w pobliżu Specjalnej Strefy Ekonomicznej, z bardzo dobrym połączeniem przyszłego obiektu z centrum Wrocławia oraz portem lotniczym Wrocław-Strachowice. Na ostatniej kondygnacji budynku zaaranżowano 400mkw przestrzeni eventowej, uzupełnionej tarasem o powierzchni 300m2 stanowiącej doskonałe miejsce na organizację wyjątkowych wydarzeń biznesowych z widokiem na panoramę okolicy.

Zaplanowano 209 nowoczesnych pokoi w tym 8 luksusowych apartamentów z 200 miejscami parkingowymi, 14 sal typu boardroom przeznaczonych do dyspozycji organizatorów spotkań i kongresów. Teren wokół hotelu przystosowany do realizacji imprez plenerowych na najwyższym poziomie.
 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 10.07.2018
Aktualizacja: 10.07.2018