Wkrótce otwarcie obiektu Gościniec Folwark Nadawki

Udostępnij artykuł
W dniu 15 listopada br. zaplanowane jest otwarcie nowego obiektu o standardzie trzech gwiazdek, pod nazwą Gościniec Folwark Nadawki. Należy do firmy Casablanca Catering, właściciela Hotelu Esperanto, Restauracji Kawelin, Esperanto Cafe&Restaurant, Bistro Plaża oraz Restauracji Folwark Nadawki, serwującej dania regionalnej kuchni podlaskiej, przy której położony jest Gościniec.

– Naszym atutem jest położenie na obrzeżach Puszczy Knyszyńskiej, w sąsiedztwie Podlaskiego Muzeum Kultury Ludowej (Skansen), Muzeum Dziejów Ziemi (Jurajski Park Dinozaurów) w zacisznej okolicy w otoczeniu przyrody. Jednocześnie dzięki doskonałej komunikacji, w ciągu 15 minut nasi goście mogą dojechać do centrum Białegostoku, od którego dzieli nas zaledwie 5 km. Stworzyliśmy te wyjątkowe miejsce z myślą o zapewnieniu naszym gościom przyjemnej atmosfery odprężenia i relaksu – tłumaczy Justyna Łoś, manager hotelu Esperanto.

Gościniec Folwark Nadawki oferuje 13 pokoi: na parterze sześć typu Superior (z możliwością dostawki) i jeden typu Superior przystosowany dla osób niepełnosprawnych o powierzchni ponad 23 mkw., na piętrze pięć pokoi typu Standard o powierzchni 14 mkw. oraz elegancki Apartament o powierzchni ponad 50 mkw., z dwoma łazienkami, częścią dzienną i sypialnią oraz tarasem.

Wszystkie pokoje są klimatyzowane, posiadają łazienki z prysznicem. Znajdują się w nich duże łóżka, które zapewnią komfortowy wypoczynek po ciężkim czy aktywnym dniu. W każdym pokoju znajduje się telewizor LCD, dostępny jest także bezpłatny, bezprzewodowy internet. Goście będą mieli możliwość skorzystania ze śniadań, serwowanych w godzinach 07:00 – 10:30.

– Do dyspozycji gości w naszej kameralnej strefie wellness oddajemy saunę fińską wraz z pomieszczeniem relaksu do schładzania po seansie. W Gościńcu mieści się również pokój zabaw dla dzieci wyposażony w konsole do gier, kącik do malowania i mnóstwo zabawek – dodaje Justyna Łoś.

Na terenie kompleksu Folwarku Nadawki znajdują się także takie atrakcje jak tradycyjna Ruska Bania, Mini Zoo, wystawa zabytkowych maszyn rolniczych, zespół rzeźb o tematyce ludowej, zewnętrzny plac zabaw dla dzieci. Planowane są również usługi wypożyczania rowerów, uczestnictwa w spływach kajakowych oraz nauki jazdy konnej.

ŚWIAT HOTELI WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 07.11.2018
Aktualizacja: 08.11.2018