Wojciech Harapkiewicz przejmie stery nad kuchnią w nowym miejscu

Udostępnij nas na:
Dotąd szefował w Restauracji Babinicz zlokalizowanej w kompleksie Dworzysko. Teraz jego miejsce zajmie tegoroczny laureat Gault & Millau w kategorii Młody Talent 2020 – Rafał Grzegorzek. Wojciech Harapkiewicz został szefem kuchni w obiekcie Boreczna.

Harapkiewicz przez niemal osiem lat był szefem kuchni w Hotelu Królewskim w Gdańsku, swoje doświadczenie zdobywał także w restauracjach i hotelach: Szwajcarii – Domaine De Chateauvieux (2 gwiazdki Michelin), Niemczech – Bayrisches Haus (1 gwiazdka Michelin), Fischmeister oraz we Włoszech – Castel Ringberg i Hotel Majestic.

Rafał Grzegorzek pracował m.in. w Hotelu Bryza Resort & Spa w Juracie, Restauracji Korona w Rybniku czy w warszawskim Amber Roomie. W ostatnim czasie był szefem kuchni Restauracji Decompresja w Hotelu Spa dr Ireny Eris w Polanicy Zdroju.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – WRZESIEŃ / PAŹDZIERNIK 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.