Wojciech Harapkiewicz w szeregach Polskiej Inicjatywy Kulinarnej

Udostępnij nas na:
Stowarzyszenie zasilił jeden z najbardziej rozpoznawalnych szefów kuchni w Polsce, który na co dzień zarządza kuchnią w restauracji Babinicz w kompleksie Dworzysko. Wojciech Harapkiewicz jest też właścicielem firmy Nowoczesna Gastronomia, która funkcjonuje w doradztwie przy otwieraniu nowych lokali oraz szkoleń personelu.

Wojciech Harapkiewicz karierę zawodową zaczynał w Hotel Królewski w Gdańsku, a swoje doświadczenie zdobywał także w europejskich restauracjach i hotelach: Szwajcarii – Domaine De Chateauvieux (dwie gwiazdki Michelin), Niemczech – Bayrisches Haus (jedna gwiazdka Michelin), Fischmeister oraz we Włoszech – Castel Ringberg i Hotel Majestic.

Brał również udział w wielu szkoleniach i konkursach gastronomicznych w Polsce i za granicą, między innymi w Mistrzostwach Świata BBQ w 2008 roku w Belgii, Erfurcie w 2012 roku i Internationaler Leipziger Preis Der Koche w 2013. Miał zaszczyt gotować dla Jego Świętobliwości Dalajlamy XIV, trzech polskich prezydentów, Króla i Królowej Belgii oraz w Europarlamencie.

Szef Kuchni Tradycyjnej 2018 wg Gault&Millau Polska. Ambasador marek własnych Makro Polska oraz firmy Bielmar. Prywatnie – tata Zuzanny uczestniczki MasterChef Junior Polska TVN oraz miłośnik dziczyzny.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LUTY – MARZEC 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.