Najczęściej pojawia się na męskich talerzach i jest doceniana przez smakoszy. Łączy wyjątkowy smak z wartościami, bogactwem witaminy B6 i B12, niską zawartością tłuszczu i wysoko przyswajalnymi białkami. Wołowina, bo o niej mowa już na początku września królować będzie w niektórych krakowskich hotelach.
Jedzenie jest niewątpliwą przyjemnością, a celebrowanie go umiejętnością, która potrafi tworzyć wspomnienia. Warunkiem sukcesu kolacji lub lunchu ze znajomymi na pewno jest świeżość produktów oraz ich jakość, o którą dbają restauracje w hotelach sieci Accor. Dania z wołowiny cieszą się dobrą renomą, a wiele osób uważa je za najlepsze mięso. Wrzesień w Krakowie będzie festiwalem dobrego mięsa, a we wszystkich hotelach grupy Accor (Mercure Kraków Stare Miasto, Novotel Kraków Centrum, Novotel Kraków City West, Ibis Kraków Centrum oraz Ibis Kraków Stare Miasto) można będzie znaleźć specjalne menu oparte na wołowinie. W hotelu Mercure Kraków City West zamieszkał nawet byk, który jest elementem promocji. Miłośnicy steków będą mogli spróbować ich w wersji T-Bone, Kansas, New York, Rib Eye oraz rozkoszować się najdelikatniejszą częścią polędwicy zamawiając Filet Mignon. Restauracje, dla osób zamawiających wołowinę przewidują także zniżkę na wino i whiskey.
RYNEK HOTELARSKI W POLSCE RAPORT 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.