Wołowina króluje w hotelach Grupy Accor

Udostępnij artykuł
Najczęściej pojawia się na męskich talerzach i jest doceniana przez smakoszy. Łączy wyjątkowy smak z wartościami, bogactwem witaminy B6 i B12, niską zawartością tłuszczu i wysoko przyswajalnymi białkami. Wołowina, bo o niej mowa już na początku września królować będzie w niektórych krakowskich hotelach.

Jedzenie jest niewątpliwą przyjemnością, a celebrowanie go umiejętnością, która potrafi tworzyć wspomnienia. Warunkiem sukcesu kolacji lub lunchu ze znajomymi na pewno jest świeżość produktów oraz ich jakość, o którą dbają restauracje w hotelach sieci Accor. Dania z wołowiny cieszą się dobrą renomą, a wiele osób uważa je za najlepsze mięso. Wrzesień w Krakowie będzie festiwalem dobrego mięsa, a we wszystkich hotelach grupy Accor (Mercure Kraków Stare Miasto, Novotel Kraków Centrum, Novotel Kraków City West, Ibis Kraków Centrum oraz Ibis Kraków Stare Miasto) można będzie znaleźć specjalne menu oparte na wołowinie. W hotelu Mercure Kraków City West zamieszkał nawet byk, który jest elementem promocji. Miłośnicy steków będą mogli spróbować ich w wersji T-Bone, Kansas, New York, Rib Eye oraz rozkoszować się najdelikatniejszą częścią polędwicy zamawiając Filet Mignon. Restauracje, dla osób zamawiających wołowinę przewidują także zniżkę na wino i whiskey.

RYNEK HOTELARSKI W POLSCE RAPORT 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 05.09.2018
Aktualizacja: 05.09.2018