Współwłaściciel kultowych klubokawiarni na XVI Food Business Forum 2018

Udostępnij artykuł
Maciej Marks, współwłaściciel warszawskich klubokawiarni Kafka oraz Jaś & Małgosia, zabierze głos w bloku pt.: „Karty na stół – nauka na błędach”. Najważniejsze w Polsce spotkanie restauratorów odbędzie się już za tydzień 24 września w Sheraton Warsaw Hotel.

Maciej Marks w gastronomii funkcjonuję jako wspólnik w firmie Solarz & Marks. Ich przygoda z gastronomią rozpoczęła się stosunkowo niedawno – w kwietniu 2008 roku, gdy wynajęli Kawiarnię Kafka przy Oboźnej. Lokal, który dysponował ciekawym potencjałem nie przynosił poprzednim właścicielom dochodów. Jako nowicjusze w branży wprowadzili do niego nową energię, pomysły i zaangażowanie, które spowodowały, że miejsce, które przedtem było nieznane, w 2009 i 2010 roku uzyskało tytuł Najlepszej Kawiarni Warszawy (Warsaw Insider), a w 2011 uzyskało tytuł najlepszego ogródka letniego w plebiscycie Gazety Wyborczej. W 2009 roku, pełni entuzjazmu, otworzyli na Powiślu Klubokawiarnię Grawitacja, a początkowe problemy z lokalem utemperowały wysokie mniemanie o swojej wiedzy i umiejętnościach. Korzystając z doświadczeń, ucząc się na sukcesach i błędach, w listopadzie 2014 roku otworzyli Klubokawiarnię Jaś i Małgosia, przy Al. Jana Pawła II. Powstała w miejscu, gdzie od 1967 do 2011 roku działała kawiarnia o tej samej nazwie. Przywrócili charakterystyczny neon, wprowadzili nową stylistykę, znacznie powiększyli przestrzeń dla gości i spotkali się z niezmiernie ciepłym przyjęciem prasy i bywalców.

TEGOROCZNA EDYCJA FOOD BUSINESS FORUM 2018
24 WRZEŚNIA, SHERATON WARSAW HOTEL!

BROG B2B – media efektywnej komunikacji – wydawca m.in. czasopism Nowości Gastronomiczne, Sweets & Coffee oraz portalu www.horecanet.pl serdecznie zaprasza wszystkich restauratorów do udziału w najważniejszym w Polsce spotkaniu przedstawicieli branży XVI Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum 2018, któremu towarzyszyć będzie rozstrzygnięcie konkursu Food Business Awards 2018.

Uczestnictwo zagwarantuje Państwu:
● zdobycie wiedzy o sprawdzonych sposobach na rozwój biznesu
● możliwość dyskusji z najwybitniejszymi praktykami i ekspertami
● kuluarowe spotkania w gronie przyjaciół i partnerów
● indywidualne spotkania z dostawcami oraz zapoznanie się z ich najbardziej aktualną ofertą
● lunch w restauracji The Olive w Sheraton Warsaw Hotel
● udział w uroczystej kolacji z Galą konkursową Food Business Awards 2018 i Supplier of the year
● obecność na najważniejszym w roku spotkaniu przedstawicieli branży
● zimne i ciepłe napoje oraz przekąski przez cały dzień


Dzięki takim imprezom cyklicznym  jak Food Business Forum mogą spotykać się ludzie z różnych biznesów oraz form aktywności gastronomicznej mając możliwość wymiany doświadczeń, a także posłuchania restauratorów, którzy odnieśli spore sukcesy w tej branży.

Krzysztof Janiszewski
współwłaściciel Senses Restaurant (Zdobywcy Gwiazdki Michelin)


Jestem pod wrażeniem organizacji tego wydarzenia. Widzę naprawdę duży profesjonalizm. Podczas Food Business Forum spotykają się przedstawiciele z bardzo różnych obszarów rynku gastronomicznego.

Bartek Kraciuk
współwłaściciel Grupy Warszawa

WWW.FOODBUSINESSFORUM.COM

Organizatorem jest BROG B2B – media efektywnej komunikacji – wydawca czasopism: Świat HoteliNowości GastronomiczneSweets & CoffeeStacja Benzynowa & Convenience Store; portali: www.horecanet.pl, www.petrolnet.pl, oraz organizator Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum, Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee, a także Forum Rynku Stacji Paliw PetroTrend.

Kontakt z Organizatorem
BROG B2B

Karolina Stępniak, dyrektor wydawnicza
664 463 096
k.stepniak@brogb2b.pl

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 17.09.2018
Aktualizacja: 18.09.2018