WuWu z zaskakującymi propozycjami dań na Nocnym Markecie

Udostępnij artykuł
Marka w specjalnie przygotowanym menu, zaserwuje nowoczesne, wyrafinowane dania w stylu street food. Raki w śmietanie, kotlet z dzika i kacze języki to propozycje szefowej kuchni Adriany Marczewskiej, które zaskoczą miłośników ulicznego jedzenia, którzy na pewno wcześniej nie mieli okazji wypróbować ich w takim wydaniu. Zwykle bowiem spotyka się je w dużo bardziej eleganckich okolicznościach.  Smakołyków będzie można skosztować od 29 sierpnia do 1 września na Nocnym Markecie.

Do rąk gości Nocnego Marketu trafią więc: kotlet mielony z dzika w bułce ziemniaczanej, podawany z ogórkiem małosolnym i chrupiącymi skórkami z ziemniaka, kacze języki z orzechami, cydrem Chyliczki, winogronami oraz chałką, kanapka ze smalcem serwowana z szlachetnymi grzybami i kiszonym agrestem, grzanka z kurkami oraz oscypkiem z jeżyną i koprem, a także raki po polsku: w koprze, winie i śmietanie z grzanką. Każda propozycja z nocnomarketowej karty dowodzi, że street food może być wykwintny czy zaskakujący.

– Karta WuWu skierowana jest do smakoszy, którzy oczekują nie tylko szybkich, ale kreatywnych i smacznych posiłków z wysokiej jakości dodatkami, w przystępnej cenie – większość dań kosztuje zaledwie kilkanaście złotych – komentuje Adriana Marczewska.

WuWu na co dzień mieści się na terenie rewitalizowanego Centrum Praskiego Koneser przy Muzeum Polskiej Wódki na warszawskiej Pradze. Skupia ludzi kreatywnych, ambitnych i wychodzących poza schematy, zarówno w kuchni, jak i w życiu. Bardzo ważnym elementem WuWu jest dobór dostawców. Polska wołowina z Pniew, nabiał z małej mleczarni w Bobolicach, sery zagrodowe od małych producentów z całego kraju, produkty od Nowickiego, warszawskie miody, 3 różnych rzeźników, współpraca z hodowlą Mangalicy, pstrągi z Zielenicy czy rolnicy hodujący wyjątkowe zioła. Dzięki czemu WuWu stało się lokalem, do którego goście wracają, żeby spróbować produktów, które jedli kiedyś lub tylko słyszeli o nich, a są one związane z historią i kulturą regionu.

Bistro Bar Wuwu na Nocnym Markecie, 29 sierpnia – 1 września, ul. Towarowa 3, https://wuwu.bar/

RYNEK GASTRONOMICZNY W POLSCE – RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 27.08.2019
Aktualizacja: 27.08.2019