Znamy Mistrzów Polski w Przygotowaniu Deseru

Udostępnij nas na:
W konkursie, który odbył się podczas największych w Polsce i Europie Centralnej targów branży cukierniczej i lodziarskiej Expo Sweet 2020, wystartowało 12 dwuosobowych drużyn. Każda z ekip miała 120 minut na przygotowanie słodkiej kompozycji nawiązującej do tematu przewodniego “Polskie desery – wczoraj, dziś i jutro”. Nasze czasopisma NOWOŚCI GASTRONOMICZNE, SWEETS & COFFEE i portal HORECANET.PL objęły wydarzenie patronatem specjalnym. 25 lutego poznaliśmy trzy najlepsze zespoły.

Konkurs skierowany był do lokali gastronomicznych. Powstał z myślą o szefach kuchni oraz kucharzach (nie mogły startować w nim cukiernie). Wszystkie ekipy musiały stworzyć 12 sztuk identycznych deserów restauracyjnych a’la carte. Za danie konkursowe można było uzyskać od 0 do 300 punktów, przyznawanych przez 10 jurorów.

Pierwsze miejsce zdobyła drużyna reprezentująca Restaurację Halka, zlokalizowaną w Hotelu Aries w Zakopanem (w ubiegłym roku duet z tego lokalu zajął trzecie miejsce). Na drugiej pozycji uplasował się zespół z Restauracji Szara Gęś z Krakowa, a na trzeciej przedstawiciele Restauracji Filharmonia Smaku z Łodzi.

Pozostałe drużyny reprezentowały:
ALBERTINA Restaurant & Wine
62 bar & restaurant
Kawiarnia na Krzyckiej “Vroclinki”
Lavenda cafe & lunch
PURO Hotels Warszawa
Restauracja Affogato
Restauracja Art
Restauracja Mirage
Restauracja Sezony

Gratulujemy wszystkim nagrodzonym i pozostałym uczestnikom!

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.