Znana, poznańska firma inwestuje w Weranda Home

Udostępnij artykuł
[SPECJALNIE DLA NAS] Weranda Home to hotelarski koncept firmy Weranda Family, zarządzającej restauracjami w Poznaniu i Warszawie. Właśnie mija rok od przyjęcia pierwszych gości i już teraz właściciele zapowiadają kolejne inwestycje.

Urokliwa rezydencja, usytuowana nieopodal Poznania, w samym sercu Parku Krajobrazowego Puszczy Zielonki stanowi idealną przestrzeń, zarówno do wypoczynku, jak i do organizacji spotkań biznesowych, z dala od zgiełku miasta.

Weranda Home architektonicznie nawiązuje do klimatu staropolskich dworów. 12 stylowo urządzonych apartamentów, trzy sale eventowe i pomieszczenie chilloutowe oraz  duża, otwarta kuchnia z możliwością organizacji warsztatów kulinarnych. Na terenie rezydencji znajduje się również willa o powierzchni ok. 200 mkw., którą grupy znajomych i rodziny mogą wynajmować na wyłączność.

Na szczególną uwagę zasługują wnętrza, które utrzymane zostały w jasnej stonowanej stylistyce, w których główną rolę odgrywają detale, będące uzupełnieniem całości. Staranny dobór mebli, tkanin i wzorów sprawił, że każdy z apartamentów mimo, że jest inny, tworzy spójną całość z pozostałymi, idealnie komponując się z nowoczesną stylistyką nawiązującą do staropolskich dworów.

Niewątpliwie dużym atutem miejsca jest malownicza lokalizacja – w sercu Puszczy Zielonki, w otoczeniu lasów i z bezpośrednim dostępem do dwóch jezior. Dzięki temu panują tutaj bezkonkurencyjne warunki dla aktywnej rekreacji oraz spotkań biznesowych połączonych z integracją w formie ogniska czy gier terenowych.

Na tym jednak nie koniec. Inwestycja jest wciąż w trakcie rozbudowy. Wkrótce powstanie tutaj strefa spa, wraz z krytym basenem i saunami. W trakcie renowacji jest również kort tenisowy oraz stara stajnia, która po remoncie będzie pełniła funkcję restauracyjną z możliwością organizacji eventów.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 19.06.2019
Aktualizacja: 19.06.2019