Burgery Maestro znowu w McDonald’s

Udostępnij artykuł
Do oferty wraca linia burgerów premium . Z tej okazji, sieć restauracji przygotowała dla swoich gości coś naprawdę wyjątkowego. Do oferty dołączą frytki z batatów, podawane z sosem śmietanowym.

W menu promocyjnym znajdą się również znane już z solidnej porcji wołowiny i wspaniałych dodatków Maestro Grilled Cheese i Fresh DeLuxe oraz zupełnie nowy Maestro Beef & Grilled Onion ze złociście grillowaną cebulką i wyjątkowymi sosami – ostrym pomidorowym z dodatkiem chilli oraz śmietanowym ze szczypiorkiem. Dla wielbicieli deserów – lody  z nutą orzeźwiającego mango.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – WRZESIEŃ 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
Frytki z batatów

Szturmem zdobywają świat kulinariów i podbijają serca smakoszy na całym świecie. Teraz będą dostępne również w McDonald’s. W połączeniu z aksamitnym sosem śmietanowym są idealnym dodatkiem do burgerów premium Maestro.

Maestro Beef & Grilled Onion

To nowa propozycja dla prawdziwych smakoszy, którzy znajdą w niej solidną porcję soczystej wołowiny, z dwoma plastrami chrupiącego bekonu, złociście grillowaną cebulką, wyrazistymi piklami i plastrem topionego sera cheddar. Kompozycji smakowej dopełniają dwa sosy:  pomidorowy z dodatkiem papryki i chilli oraz śmietanowy ze szczypiorkiem. Całość zamyka delikatna bułka z posypką sezamu i czarnuszki.

Do oferty Maestro wraca Burger Maestro Grilled Cheese. W składzie soczysta wołowina, dwa plastry chrupiącego bekonu, grillowany aksamitny ser camembert oraz topiony ser cheddar. Do tego chrupiące pikle oraz prażona cebulka, a także klasyczna musztarda amerykańska i ketchup. Całość jest podawana w bułce brioche.

Drugim powracającym burgerem jest Maestro Fresh DeLuxe. To równie solidna porcja wołowiny z  plastrem naturalnego sera ementaler. Świeżości smaku nadaje delikatna roszponka, słodki pomidor, chrupiący ogórek i czerwona cebula. Całość jest doprawiona majonezowym sosem cytrynowym oraz pikantną pomidorowo-paprykową salsą. To wszystko w pysznej, tostowanej bułce typu brioche.

Z nowej oferty lodów ucieszą się na pewno wielbiciele smaku mango. W restauracjach McDonald’s czekają na nich: McFlurry Mango – zakręcone lody z polewą o smaku mango z dodatkiem chrupiącej posypki Lion albo KitKat oraz Lodowe Marzenie – puszyste lody, które kryją w sobie chrupiąca posypkę oraz gęstą polewę o smaku mango, delikatną bitą śmietanę oraz posypkę Lion lub Kit Kat.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 19.09.2018
Aktualizacja: 19.09.2018