Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

EuroGastro 2019

27 marca 2019 - 29 marca 2019

Nowe konkursy, nowe atrakcje, nowe imprezy towarzyszące, nowe eventy merytoryczne, a wszystko to z zachowaniem najlepszych elementów tradycji targów, tworzą nowy obraz i nową jakość imprezy. Przy tej edycji przymiotnik „nowy” odmieniany jest przez wszystkie przypadki. I nie jest to przypadek, ale reguła.

Dogodne położenie, zaledwie 20 minut od centrum stolicy, bezpośrednio przy trasie S8, w niewielkiej odległości od A2 i S7, zapewnia łatwy i szybki dojazd. Na miejscu czeka 15.000 miejsc parkingowych. Wszyscy chętni będą mogli też skorzystać ze specjalnych autobusów targowych, które połączą centrum Warszawy z obiektem targowym. 20.000 m2 powierzchni wystawienniczej pozwoli na jeszcze lepszą prezentację ofert wystawców.

W trakcie targów zaplanowano cały szereg wydarzeń o charakterze merytorycznym. Planowany jest specjalny event dedykowany menedżerom restauracji i szefom kuchni, a także szkolenia i warsztaty dla hotelarzy i projektantów, restauratorów, dystrybutorów czy kelnerów.

Pojawią się nowe imprezy towarzyszące, a wśród nich konkurs i pokazy cukiernicze organizowane przez Pawła Mieszałę, co jednak nie oznacza odejścia od sprawdzonych i lubianych formatów. Powrócą więc tradycyjne konkursy, organizowane przez znanych i cenionych szefów kuchni, jak „CHEF Culinary Cup” pod patronatem Jerzego Pasikowskiego, „Kulinarny Talent” – autorski konkurs Roberta Sowy czy Festiwal Kuchni Greckiej Teo Vafidisa. W zmienionej i odświeżonej formule odbędzie się „Olimpiada Kawy”, organizowana przez Apro Trade / Akademię Kawy oraz MT Targi Polska.  Zaplanowane zostały również specjalne atrakcje dla barmanów i sommelierów.
Nie zabraknie też konkursów dla Wystawców na Najlepszy Produkt Targów „Najwyższa Jakość EuroGastro” i „Najlepszy Produkt dla Hotelu „The Best of WorldHotel”.

Targi EuroGastro oraz WorldHotel to imprezy prezentujące bogatą ofertę rozwiązań technologicznych, usług i produktów dla branży HoReCa, uznawane za największe i najważniejsze wydarzenie branżowe w Polsce. Edycja 2018 zgromadziła blisko 300 wystawców z 20 krajów i przyciągnęła blisko 20.000 zwiedzających.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Szczegóły

Początek:
27 marca 2019
Koniec:
29 marca 2019
Kategoria Wydarzenie:
Witryna internetowa:
http://eurogastro.com.pl/pl/

Miejsce wydarzenia

Ptak Warsaw Expo