Hotel Wielopole po modernizacji

Udostępnij artykuł

– Całkowitej zmianie uległ wystrój pokoi i korytarzy. Najwyższej jakości materiały wykończeniowe nadały subtelnej elegancji prostym formom. Każdy element wystroju został zaprojektowany i wykonany z najwyższą dbałością o komfort gościa. Wygodne łóżka i materace zapewniające dobry sen, zaciemniające i zarazem szykowne zasłony, funkcjonalne meble ściśle dopasowane do charakteru miejsca – zapewnia w rozmowie z portalem Horecanet.pl Magdalena Lipiarz, manager obiektu.

Pokoje o zupełnie nowej aranżacji wnętrz wyposażone są w telewizor LCD, bezpłatne bezprzewodowe łącze internetowe, indywidualnie sterowaną klimatyzację, zestaw do parzenia kawy i herbaty, prywatny sejf i elegancką łazienkę.

Trzygwiazdkowy obiekt oferuje 35 pokoi, w tym: 26 pokoi dwuosobowych, również o podwyższonym standardzie typu plus, superior i delux oraz 9 pokoi jednoosobowych. W hotelu znajduje się także restauracja serwująca m.in. wyśmienite tradycyjne polskie pierogi jak i dania kuchni włoskiej – tradycyjną pizzę czy makarony.

Właściciel obiektu, spółka LCK prowadzi w Krakowie również Hotel Amber. Czterogwiazdkowiec posiada 18 pokoi (1-osobowe, 2-osobowe, rodzinne, studia i apartamenty), wśród nich także pokoje o podwyższonym standardzie typu Superior oraz Delux. W obiekcie znajduje się również niewielka, ale profesjonalnie wyposażona sala konferencyjna.

 

 

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 21.02.2012
Aktualizacja: 21.02.2012