Awans w Vienna House Andel’s Lodz

Udostępnij artykuł

Od lipca 2022 r. osobą odpowiedzialną za politykę cenową oraz dział rezerwacji w Vienna House Andel’s Lodz jest Magdalena Kurczak.

Magdalena Kurczak
Magdalena Kurczak

Magdalena Kurczak związana jest z łódzkim hotelem od jego otwarcia, czyli od 2009 r. Przez te lata pełniła funkcję menadżerki ds. rezerwacji, doskonaląc swoje umiejętności z zakresu obsługi rezerwacji, zarządzania ceną i analizy wskaźnikowej.

Promocja Magdaleny Kurczak jest naturalną konsekwencją jej zaangażowania i doświadczenia, jakie posiada. Jako osoba pracująca w hotelu od 13 lat, zna doskonale nasz obiekt, a także łódzki rynek hotelarski. – mówi Anna Olszyńska, dyrektorka generalna Vienna House Andel’s Lodz. – Magdalena przez te lata wykazała się profesjonalizmem i wiedzą ekspercką, którą chętnie dzieliła się ze współpracownikami.

Przed dołączeniem do zespołu preopeningowego Vienna House w Łodzi Magdalena Kurczak zdobywała doświadczenie w dziale front office w warszawskim hotelu Jan III Sobieski. Przez te lata stała się specjalistą do kontaktów z gośćmi VIP, w tym z międzynarodowymi celebrytami i notablami.
Od lipca 2022 r. będzie odpowiadać za pracę działu rezerwacji, obsługę gości VIP, jak również ustalanie cen we wszystkich segmentach.

ŚWIAT HOTELI – MAJ-CZERWIEC 2022
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Świat Hoteli czerwiec 2022

Vienna House Andel’s Lodz – opis

Jest designerskim hotelem biznesowo-konferencyjnym zlokalizowanym w zrewitalizowanej XIX-wiecznej fabryce, w bezpośrednim sąsiedztwie centrum kulturalno-rozrywkowego Manufaktura. Oferuje 277 pokoi i apartamentów. Poza tym także centrum konferencyjne z 16 salami i największą w mieście salą balową o powierzchni 1300 mkw. Obiekt gościł wiele sław z całego świata, m.in. Lenny’ego Kravitza, Stinga, Justina Biebera, Alana Starskiego czy Davida Camerona. W hotelu znajduje się Centrum SPA i Fitness skySPAce z basenem z panoramą na Łódź oraz nagradzana czapami Gault&Millau restauracja Delight.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 28.07.2022
Aktualizacja: 28.07.2022