Biesiadowo: kolejna pizzeria w Warszawie

Udostępnij artykuł

Inne, które są obecnie w przygotowaniu, mieszczą się na Ursynowie, Pradze Południe i w Ursusie. W całym województwie mazowieckim działają jeszcze trzy inne pizzerie: w Ząbkach, Piasecznie i Mińsku Mazowieckim.
Pizzerie Biesiadowo działają w systemie franczyzowym, który firma uruchomiła pod koniec 2008 roku. Lokale sieci funkcjonują już w dziesięciu województwach: podkarpackim, świętokrzyskim, małopolskim, śląskim, dolnośląskim, lubuskim, wielkopolskim, łódzkim, kujawsko-pomorskim i mazowieckim. W przygotowaniu są pierwsze pizzerie w Lubelskiem. Obecnie sieć liczy 25 czynnych restauracji, a około 15 jest w przygotowaniu. Do otwarcia lokalu potrzebne jest około 50 tys. zł.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 19.03.2010
Aktualizacja: 19.03.2010