Blisko 500 osób powitało Nowy Rok w Nosalowy Dwór Resort & SPA

Udostępnij artykuł
Goście zabawy sylwestrowej odbywającej się w największej sali pod Tatrami, co roku zaskakiwani są wspaniałą scenografią, szampańskim programem i wysublimowanymi smakami. Nie mogło być inaczej i tym razem, a tegoroczny bal utrzymany był w wielkomiejskim klimacie New York, New York.

Wieczór prowadzili Omenaa Mensah i Andrzej Sołtysik. O oprawę muzyczną zadbał zespół Bala Band wraz z Nickiem Sinclerem. Wśród licznych atrakcji, goście mieli okazję m.in. podziwiać taneczne show niczym z Broadwayu, kosztować wykwintnej kuchni, kosmopolitycznych trunków, a o północy przenieść się na Times Square  i odliczyć ostatnie sekundy starego roku jak na największym sylwestrze świata. Punktem kulminacyjnym, który tuż po północy napełnił Gości noworoczną energią był koncert Natalii Kukulskiej.

Centrum Kongresowe Gerlach przeszło spektakularną metamorfozę przestrzeni, która trwała cztery dni i pracowało przy niej blisko 100 osób. Wszystko po to, by na jeden wieczór przenieść gości resortu wprost na Manhattan mieniący się światłem wieżowców.

JUŻ WKRÓTCE
RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE RAPORT 2019

W stworzenie programu zaangażowanych było łącznie ok. 60 osób: artystów, choreografów, stylistów, animatorów, a przygotowania do balu rozpoczęto już wiosną ubiegłego roku. Wszystko po to, by hotel mógł zapewnić swoim gościom spektakularny efekt i tytuł najlepszego balu pod Tatrami.

Istotnym elementem produkcji była również scenografia sceniczna – blisko 60 mkw., diody tworzącej ekrany, na których wyświetlane były animacje i wizualizacje przygotowane specjalnie pod nowojorski bal.

Resort Nosalowy Dwór zadbał również o sowich najmłodszych gości. Nie tylko rodzicie mogli przenieść się na inny kontynent, również ich pociechy znalazły moc atrakcji i zabaw w krainie bajek. Animatorzy w magicznych strojach byli nie tylko prawdziwymi wodzirejami, ale także troskliwymi opiekunami, którzy zajmowali się dziećmi od momentu ich przybycia na salę.

Szampańska zabawa w największym obiekcie konferencyjnym pod Tatrami – resorcie Nosalowy Dwór w Zakopanem, trwała do białego rana, a w opiniach gości ten nietuzinkowy bal opisany został słowami: „efekt WOW na najwyższym poziomie”.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 02.01.2019
Aktualizacja: 03.01.2019