Busko-Zdrój: Inwestycja w Hotelu Gromada zakończona

Udostępnij artykuł
W obiekcie właśnie został otwarty nowy Zakład Odnowy Biologicznej. Dysponuje 10 gabinetami zabiegowymi i salą z przyrządami do ćwiczeń cardio. Zakład wyposażony jest w nowoczesny sprzęt zabiegowy.

Hotel Gromada w Busku-Zdroju położony jest w uzdrowiskowej części popularnego kurortu, tuż przy zabytkowym Parku Zdrojowym, Pijalni Wód oraz wybudowaną w tym roku, a otwieraną w 2021 roku tężnią solankową. Hotel oferuje swoim gościom 50 pokoi.

Zabiegi i ćwiczenie odbywają się pod kontrolą fizjoterapeuty. W Zakładzie dostępna jest również sala do wypoczynku, w której można zrelaksować się pomiędzy zabiegami. Bogata oferta zabiegów z zakresu balneoterapii, hydroterapii, masaży oraz kinezyterapii indywidualnej pomoże przy schorzeniach narządu ruchu, problemach reumatycznych oraz skórnych.

Zgodnie z hasłem „Jedz zdrowo i smacznie” dla gości oddano w nowej odsłonie restaurację oraz kawiarnię „Gromada“. Aranżacja wnętrza tych lokali łączy charakter obiektu z nastrojowym klimatem. Serwowane są różnorodne dania kuchni polskiej, oparte na produktach regionalnych, uwzględniając w menu dania przygotowane specjalnie dla grupy seniorów.

Miłośnicy długich spacerów mogą także skorzystać z wypożyczalni kijków Nordic Walking. W sezonie wiosenno-letnim można zorganizować wycieczkę szlakami malowniczej Ziemi Buskiej, korzystając z bazy rowerowej w hotelu.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 13.10.2020
Aktualizacja: 13.10.2020