Christian Schwenke dyrektorem Saski Krakow – Curio Collection by Hilton

Udostępnij artykuł
Wybrano dyrektora Hotelu Saskiego w Krakowie, który od połowy roku będzie działał pod marką Curio Collection by Hilton. W obiekcie aktualnie odbywają się prace modernizacyjne. Christian Schwenke dotychczas – przez ponad dziesięć lat – związany był z Hilton Prague Old Town.
Christian Schwenke

Christian Schwenke od 2001 roku pracuje w hotelach należących do sieci Hilton – w Niemczech, Belgii i na Węgrzech. Ostatnio od marca 2017 pełnił funkcję General Managera w Hilton Prague Old Town.

Nieruchomość zlokalizowana jest w samym sercu krakowskiego Starego Miasta, w pobliżu Rynku Głównego. Po przebudowie i modernizacji, w hotelu dostępnych będzie 113 pokoi, pomieszczenia wspólne i sala koncertowa, którą będzie można wynająć. Znajdzie się także elegancka restauracja oraz bar. Goście będą mieli do dyspozycji basen, centrum spa, a także fitness.

ŚWIAT HOTELI – LISTOPAD-GRUDZIEŃ 2021
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Hotel Saski, w którym zatrzymywali się goście odwiedzający Kraków przez niemalże 200 lat, w XIX wieku był częścią najważniejszych wydarzeń w kulturalnej stolicy Polski. Hotel posiada wspaniałą salę koncertową, w której występowali m.in. kompozytorzy Ferenc Liszt i Johannes Brahms.

Wszystkie hotele należące do marki Curio Collection należą do programu Hilton Honors, wielokrotnie nagradzanego programu lojalnościowego obejmującego 14 marek światowej klasy hoteli Hilton. Członkowie programu, którzy dokonują rezerwacji bezpośrednio przez dedykowane kanały Hilton mają dostęp do zniżek członkowskich, darmowego Wi-Fi, a także do dodatkowych udogodnień dostępnych dzięki aplikacji mobilnej Hilton Honors.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 05.01.2022
Aktualizacja: 02.03.2022